Izvanredan poduhvat zahteva mnogo novca

Više slika

Više slika

Veoma problematična kompanija u povoju Elio Motors, potvrdila je da joj je potrebno 376 miliona dolara kako bi oživela svoj projekat K-1 trotočkaša.

U saopštenju, iz kompanije Elio tvrde kako je potrebno da podignu dodatna sredstva kako bi kompletirali rad na prototipovima, njihovom testiranju i pomeranju u proizvodne linije. Dodatno, novajlije su izjavile da je ovih 376 miliona potrebno kako bi osnovali proizvodne aktivnosti u sledećih 76 nedelja i da se oni nadaju da određeni novac može stići od strane kapitalnih lizing investicija, dužničkih ugovora i prodajnog sektora.

Kompanija Elio je zvanično postavila cenu od samo 6.800 $ za svoju varijantu E1c K1 modela, ali se ova svota u budućnosti može popeti na 7.300, i  to koliko do kraja tekuće godine. Ovaj proizvođač automobila trenutno cilja ka konačnoj cifri od 7.450 $, za koju sa sigurnošću tvrde da je nepobediva u poređenju sa modelima drugih i ključnih marki na tržištu.

Kako bi sačuvala dodatni kapital, kompanija tvrdi kako je od početka januara 2017. godine otpustila ili prinudno poslala na plaćeni odmor značajan broj radnika iz inžinjerskog, proizvodnog, prodajnog i marketinškog sektora.

Ovaj veoma zanimljiv projekat nastoji da svojom cenom bude pristupačan širokom broju kupaca i da ukoliko ikada zaživi postane jako profitabilan model koji pruža jedinstveno iskustvo prilikom vožnje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group