BMW M6 Gran Coupé za novi BMW rekord

BMW Dingolfing fabrika ostvarila je još jedan rekord: Prošle subote, Dirk Werner, BMW vozač u Nemačkom turing šampionatu DTM, i Robert Kussel, šef montaže, predstavili su devet-milionito vozilo koje je BMW napravio u Dingolfing postrojenju novim vlasnicima, Dirku i Hajdi Šulc iz Hamburga.

Jubilarno vozilo je BMW M6 Gran Coupe u Tanzanite plavoj metalik boji.

Sada u svojoj trećoj generaciji, BMW serije 6 daje važan doprinos obezbeđivanju uspeha BMW Grupe. U 2013., cca. 26.000 velikih BMW kupea je isporučeno kupcima širom sveta.

U martu prošle godine, BMW Dingolfing postrojenje proslavilo je početak proizvodnje najekskluzivnijeg načina da doživite BMW M vozilo - BMW M6 Gran Coupe, luksuzna limuzina najviših performansi sa četvoro vrata iz BMW Grupe.

BMW serije 6 ima dugu tradiciju u Dingolfingu: U leto 1978., fabrika je počela da proizvodi BMW 635 CSi, koji je dopunjen samo malo kasnije BMW M635 CSI modelom. Sa maksimalnom brzinom od 255 km/h, ovaj sportski kupe je ušao u istoriju kao najbrži BMW četvorosed svih vremena.

Kada je poslednje vozilo početne BMW serije 6 sišlo sa trake, već je bilo jasno da će fabrika nastaviti uspešnu priču o velikom kupeu: Kasnije iste godine, počela je proizvodnja BMW 850i. BMW Dingolfing fabrika proizvodila je ovaj sportski kupe skoro deset godina na svojoj traci u hali 52.

2003. - četrnaest godina nakon završetka proizvodnje prvog modela 6 Serije - uspešni BMW kupe napravio je svoj povratak: Sa BMW 645 Ci, postrojenje Dingolfing počinje da pravi novu generaciju velikih kupea. Od tada, BMW serija 6 je više nego udvostručila zapreminu, zahvaljujući opsegu raspoloživih modela, kao što su kupe, kabrio, i Gran Coupe, kao i M varijante.

Nova perjanica BMW Grupe se proizvodi u Dingolfing fabrici tek od marta 2013. Početak proizvodnje poklopio se sa proizvodnjom BMW serije 3 Gran Turismo, a u martu ove godine od dolazi BMW serije 4 Gran Coupe. Ovaj dodatak će povećati proizvodni program za pet serija modela i 17 pojedinačnih modela.

"Danas, naša fabrika se smatra jednim od najfleksibilnijih proizvodnih pogona u globalnoj automobilskoj industriji", objasnio je Robert Kussel.

Izvor: BMW Group

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group