Audi TT RS već uznemiruje svoje protivnike

Više slika

Više slika

Novi Audi TT RS imaće svoj debi na sledećem sajmu automobila u Njujorku, podižući prašinu i unoseći strah u kosti svojim konkurentima, modelima Porsche 718 Cayman S i BMW M2.

Poslednji model Audi Sport divizije predstavlja najmoćniji TT model do dana današnjeg, zahvaljujući njegovom keramičkom TFSI petocilindrašu zapremine 2,5 litra koji proizvodi ništa manje od 400 ks i 480 Nm obrtnog momenta.

U ekskluzivnoj ponudi sa sedmostepenim menjačem duplog kvačila i permanentnim Quattro pogonom na svim točkovima, novi Audi TT RS jednostavno oduzima dah svojom linijom karoserije koja se od 0 do 100 ubrzava za 3,6 sekundi.

Maksimalna brzina novog modela limitirana je na 250 km/h, ali Audi je veoma voljan da limitira svoj automobil na 270 km/h ukoliko kupci dodaju opcioni Dynamic plus paket. Quattro sistem pogona na svim točkovima može isporučiti gotovo 100% ukupnog obrtnog momenta na zadnju osovinu ukoliko je to potrebno, konstantno podešavajući distribuciju istog između prednje i zadnje osovine.

Iz kompanije su izjavili da po prvi put Quattro sistem integriše pogon unutar Audi selektivnog vozačkog sistema, nudeći time različite modove vožnje - komfort, sport, auto i individual. Svi modovi dolaze opremljeni sa magnetnim vešanjem koji može da podesi čvrstinu svojih opruga unutar jedne milisekunde, u zavisnosti od vremenskih uslova i selektovanog moda.

Novi Audi TT RS dolazi opremljen sa kleštima kočnica sa devet tačaka pritiska i 370 mm u prečniku, kreiranih od unakrsno bušenog čelika sa prednje strane kao standardom, sa prednjim karbon-keramičkim diskovima uključenim u prethodno pomenuti Dynamic plus paket.

Sada, kada je kompanija Porsche optužena od strane fanova da je kreirala Cayman tako da se čuje kao ljutiti Subaru, novi Audi TT RS definitivno pruža mnogo sigurniji zvuk, verovatno najboljeg izduvnog sistema u svojoj klasi, koji isporučuje prelepu pesmu petocilindričnog motora.

Novi Audi TT RS počinje svoju tržišnu trku sa predloženom cenom od 64.900 $, ne uključujući troškove transporta koji će otpočeti ovog proleća.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group