Audi R8 LMS - specijalni gost na GT4 zabavi

Više slika

Više slika

Audi je postao poslednji proizvođač automobila koji je uskočio u karavan sa ponudom GT4 specifikacija trkačkih atuomobila, a na sajmu u Njujorku će predstaviti R8 LMS GT4 varijantu...

Novi trkač dolazi kao direktni derivat uličnog R8 V10 Coupe modela i uključuje više od 60% identičnih komponenti. Čitava linija će biti konstruisana u istoj zgradi Böllinger Höfe proizvodnog pogona u kome je sklapan i regularni automobil.

Audi Sport priprema razvoj automobila tokom čitave trkačke 2017. godine, a debitovaće sa vozilom na trci Nurburgring 24 Hours koja će biti održana od 25. do 28. maja. Napajan V10 motorom sa unutrašnjim sagorevanjem koji je dobar za oko 495 ks, automobil će biti dostupan za poručivanje od druge polovine tekuće godine.

Razgovarajući o automobilu, direktor ogranka Audi Sport, Stiven Vinkelman, rekao je da Audi Sport GmbH predstavlja vodećeg proizvođača koji kupcima svoje modele nudi u GT3 i TCR varijantama sportskih kategorija. Sada kompanija cilja na GT4 klasu, jer ovaj sverastući segment poseduje DNK koji deli sa njenim trkačkim automobilima i proizvodnim vozilima koja predstavljaju samo jezgro ambicije kompanije Audi koja se svodi na to da postane globalni lider u dizajnerskom jeziku visokih performansi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group