Audi A5 : Stari protiv Novog

Više slika

Više slika

Kod Audijevih modela današnjice nije pitanje da li, već koliko podesećaju na prethodni model, barem kada je eksterijer u pitanju, pa je tako i sa novim A5...

 

Ukoliko ste ljubitelj ovakvog pristupa, kao mi, onda ćete sigurno ceniti ono što je Audi uradio sa 2017 A5 i S5 modelima. Ukoliko se pažljivo ne zagledate u detalje kao što su promenjeni blatobrani, nešto drugačije postavljeni retrovizori i slično, nema mnogo načina da razlikujete stari i novi model. Jedina sigurna taktika je pregled prednjeg dela, koji ima nižu i širu prednju masku i nešto drugačiju haubu. 

Možete da ne volite Audi zbog ovoga što radi, a slična situacija je i u enterijeru. Kontrolna tabla je identična kao kod A4 modela, ali pošto se A5 smatra u osnovi da je kupe verzija ovog modela, kao i Serija 4 kod BMWa, ili C klasa kupe, koje su kupe interpretacije serije 3 i C klase, onda je ovo mogli i da se očekuje. Osim table, ostatak kabine je detaljno prerađen. 

Poslednjih par decenija, Audi je izbacio neke od najboljih kokpita svih vremena u automobilskoj industriji i kabina A5/S5 modela nije drugačija. Tu je poznati Teutonic dizajn sa poslednjim tehnološkim detaljima i kvalitetnom dekoracijom. Cirtual Cockpit Display je prisutan sa 12.3 inča TFT ekranom i rezolucijom od 1400 x 540 piksela. 

A5/S5 se bazira na nemačkoj MLB platformi koja je nešto lakša nego ranije, ali i nešto veća. Izgubila je 60 kilograma težine, dobila novi upravljački sistem, a Audi obećava značajne uštede na potrošnji. Najjači motor u ponudi je sada u S5, sa 349ks, turbo 3.0L V6. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group