60 godina DS modela (galerija)

Više slika

Više slika

Citroen proslavlja 60 godina od kada je svet video prvi DS model, a ovaj datum je značajan i za ceo DS brend...

 

DS nedelja, kako je Citroen nazvao obeležavanje ovog jubileja, počinje danas u Parizu i trajaće narednih nekoliko dana, sa više događaja kao što je velika DS izložba u Tuileries bašti i parada 700 automobila glavnim bulevarom. 

Citroen DS je prvi put lansiran još 1955. godine i postaje je jedna od ikona svog vremena i jedan od najprepoznatljvijih automobila svih vremena. Od prvog juna, DS će stajati posebno, kao drugi brend, koji će nuditi samo premijum modele.

"Danas spremamo DS brend, a inspiracija dolazi i nasledstva istorijskog DS modela. Legendarni automobil čuva vrednosti inovacije, savršenosti i avangarde - vrednosti koje smo prihvatili kao naše", rekao je Yves Bonnefont, direktor DS brenda. "Cilj nam je da produžimo ovu priču i obezbedimo da ova dva slova obeležavaju Francusku među luksuznim automobilima širom sveta daleko u budućnosti". 

DS izložba će se održati pored muzeja Louvre, a ulaz će biti besplatan za vikend. Skup klasičnih DS modela će se održati na Linas-Montlhery stazi u subotu, a očekuje se da preko 700 automobila bude u paradi u nedelju. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group