2015 Subaru Legacy u punom sjaju

Subaru je na Chicago Auto Show predstavio novu generaciju modela Legacy, koji ima moderniji izgled od svog prethodnika, ali je razočarao mnoge što nije preuzeo više od koncepta.

Od koncepta preuzet je oblik maske hladnjaka i izgled haube i bočne linije automobila, dok je od avangardnog dizajna kome su se divili mnogi ostalo vrlo malo.

Subaru je igrao na sigurno sa željom da zadrži stare kupce u SAD, a modernizovani izgled prednjeg dela će sigurno privući i  nove kupce. 

Osim  nove maske i farova koji su oblikovani u skladu sa najnovijom generacijom Subaru automobila, model sada ima i LED stop svetla, a dostupan je i sa novim 17 ili 18 inčnim alu felnama.

Nova generacija zadržala je isto međuosovinsko rastojanje kao i prethodna (2.751 mm), dok dužina porasla za 41 mm, na 4.795 mm. 

Subaru kaže da je uspeo da u kabini obezbedi više prostora za putnike, što garantuje i komforniju vožnju, dok je kapacitet prtljažnika povećan na 425 l.

Subaru je predstavio motore koji su namenjeni kupcima na tržištu SAD. U ponudi će biti dva benzinca, 2.5 litarski bokser sa četiri cilindra sa 177 KS (130 kW) i 235 Nm i 3.6 litarski bokser sa šest cilindara snage 260 KS (191 kW), a oba motora su uparena sa CVT menjačem, a pogon je na sva 4 točka. 

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group