2015 Porshe Macan

Vizuelno, to je i dalje Porshe...
 

2015 Porshe Macan je najnovija poslastica svim ljubiteljima ove nemačke marke. Takođe, Macan je i najjeftiniji Porsheov model, koji je dizajniran da preveze pet putnika i da vozaču pruži zadovoljstvo tokom vožnje. U ponudi su dva motora, a oba imaju veliki punjač i povezani su sa pogonom na sva četiri točka. Ovaj automobil nudi najbolje iz oba sveta. To je spotska vožnja i vožnja van puta. On ispunjava oba ova uslova, iako njegovu korisnost nadmašuju njegove impresivne performance. Njegov V6 motor zapremine proizvodi 340 ks, i ima sedam stepeni menjač sa duplim kvačilom. 

Dolazi sa standardnom opremom koja podrazumeva sat ugrađen u tabli, klimu, pedale iza volana i kožu. Sve ostalo, kao što je luksuzni enterijer, paljenje automobila, ili njegovo otključavanje, bez stavljanja  ključa u bravu, sedišta koja greju i navigacija se naručuje posebno. Ukoliko naručite Porshe Macan sa kompletnim paketom, moraćete da platite 47 000 eura. Kada dodate gas, motor počinje da proizvodi sjajan zvuk preko izduvnih grana, što je malo ko očekivao od V6 motora. Zarazan je, pa veoma lako možete da zaboravite cene benzina. 

Pored toga, veoma je brz. Ubzava od 0 do 100 km/h za samo 5.6 sekundi, dok četrvtinu milje prelazi za 13.2 sekunde. I to je samo sa osnovnim motorom. Porshe Macan Turbo dobija isto V6 motor koji proizvodi 400 ks. Pod punim gasom, sedam stepeni automatski menjač sa duplim kvačilom je veoma precizan i gladak. Na ulicama, ipak, Macan ide previše brzo prema većim brzinama, dok je spor kada je u pitanju prebacivanje u manju. Vozači koji očekuju više od ovog automobila će morati da ga voze u manuelnom modu, a za to imaju pedale iza volana.

Kada sedite za volanom, lako možete da se prevarite i da pomislite da sedite u Cayenu. Takođe, sedišta vozača je veoma visoka i imate dobar pregled ispred automobila. Iako je sedište dosta visoko, možete lagano da uđete u ovaj automobil koji ima prelepa kožna sedišta. Zaista je sjajno mesto za boravak. Potrošnja ovog automobila zavisi od toga da li ga vozite kao Porshe ili kao porodinčni automobil. Njegova potrošnja se kreće oko 20l na 100 km. 

Ovaj automobil se kontroliše veoma dobro i prelepo izgleda.  

A. D. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group