2015 Kia Soul EV

Kia predstavila svoj električni model...


Sa ovim automobilom možete da pređete i do 150 kilometara kada su baterije potpuno napunjene, ali retko ćete videti Soul model izvan grada. Taj domet (koji je po odmah iza dometa Tesla S modela, kako kaže Kia) je moguć zahvaljujući pakovanju litijum- jonskih baterija. Inače, ako neko smatra da su vodeći ljudi Kie bili previše optimistični po pitanju dometa, znajte da su mnogi testovi pokazali da je taj domet ostvarljiv. Kia je ugradila električne motore u već poznatu strukturu automobila i na taj način predstavila drugu seriju ovog modela. Međutim, težina tih motora iznosi 295 kilograma, što znači da je težina ovog automobila velika. Ukupna težina ovog automobila iznosi 1.5 tona, a to znači da je Soul model teži minimum 100 kilograma od benzinskog modela.

Ovaj automobil ima 199 ks i 284 Nm obrtnog momenta. Vrlina svakog električnog motora je maksimalni obrtni momenat, što znači da kada pritisnete pedalu gasa dobijate gladak odgovor od motora. Takođe,  kada pritisnete pedalu gasa u ovom automobilu, 0 do 100 km/h vam je potrebno 11.2 sekundi. Vožnja u njemu je dobra, čak je i dodatna težina na neki način učinila ovaj automobil stabilnijim. Dobijate dobre povratne informacije od volana, i automobil je dobar u krivinama. Električni Soul model dolazi sa punjačem od 6.6 kilovati koji se nalazi rešetke (to predstavlja veliku promenu u dizajnu u odnosu na benzinski model). Kada je u pitanju vreme punjenja, sa 120 vati punjačem ovaj automobil se puni za 24 sata, sa punjačem od 240 volti za 4 do 5 sati.

Kao i kod većine električnih automobila, početna cena iznosi 26 700 eura. Ovaj automobil je dobro opremljen, a kada kažemo to mislimo na navigaciju, zadnju kameru, Bluetooth i monitor koji vas obaveštava koliko vam je baterije ostalo, kao i gde možete da napunite svoj automobil. EV Plus paket, koji košta par hiljada više, uključuje i svetla za maglu, električne retrovizore koji se sklapaju i kožna sedišta koja se greju. Pored toga, Soul EV model dolazi i sa nekoliko šema kada su u boje u pitanju, jedinstvenim dizajnom za rešetku, točkovima od 16 cola i LED svetlima kako bi se odvojio od benzinskog modela.

Kao i benzinski model, Kia Soul EV ima fanki dizajn i odličan je za gradsku vožnju. 

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group