VOZILI SMO VOLVO V40

U okviru regionalne promocije modela V40 Cross Country D3 i D4, kompanije Volvo, naši novinari su imali priliku da se bliže upoznaju sa njihovim karakteristikama...

Sama prezentacija, odigrala se u prijatnom okruženju mesta Ilok, Hrvatska, a domaćin se potrudio da gostima stavi na raspolaganje sve relevantne informacije i  neophodnu logistiku. Naša redakcija, testirala je dve verzije modela sa dizel motorom, slabiju varijantu sa 150 KS i nešto jaču sa 170 KS. Terensko vozilo, napravljeno za svakodnevnu avanturu, sa lakoćom se prilagodilo brdovitom terenu. U planu su bile dve trase, sa različitim dužinama, a volzila su pokazala odlične karakteristike u oba slučaja. Za razliku od modela XC koji svoju prednost daje snazi, V40 Cross Country nudi elegantnu robusnost upakovanu elegantni izgled. Za razliku od svoje standardne verzije, Cross Country krase brojni off-road detalji kao što su crna kućišta retrovizora, LED svetla, krovni nosači i sl. Kako je naglasio Volvo tim, generalni zastupnih kompanije za naše tržište, posebna pažnja posvećena je detaljima.

Cross Country D3 krasi opušteni karakter i savršena prilagodljivost terenu. Ovaj moderni 2.0-litarski petocilindrični turbo dizel motor u potpunosti je ispunio naša očekivanja. Savremena Piezo tehnologija omogućava izuzetnu snagu iznad praznog hoda, bez značajnijih emisija štetnih gasova. Prenos brzina ostvaruje se preko ručnog menjača sa 6 brzina, mada je u ponudi i automatski menjač koji implicira nešto veću potrošnju.

Sa zadovoljstvom ističemo da smo se tokom boravka u Hrvatskoj uverili u kvalitet koji nudi D4 varijanta, modela V40. Ovaj inspirativni automobil predstavlja nešto najbolje što švedski proizvođač nudi. Sportske karakteristike motora, napredna tehnologija i prilično mala potrošnja (oko 4,3 l/100km) pružaju vam osećaj sigurnosti i udobnosti. Na kraju treba istaći, da obe varijante dolaze sa EURO 5 motorom, koji je u skladu sa evropskim standardima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group