×
Savršen MINI letnji vajb

Savršen MINI letnji vajb

Čuvena izreka filozofa Lao Ce da “putovanje od hiljadu milja počinje prvim korakom”, inspirisala nas je da napravimo taj prvi korak, pritisnemo gas i konačno krenemo u našu novu Mini avanturu, koju smo dugo iščekivali…

 

Sa nestrpljenjem smo preuzeli kormilo jednog od najpoželjnijih kabrioleta, dizajniranog za sve prilike i upustili se u novu pustolovinu, u kojoj smo želeli da osetimo udobnost, brzinu i taj čuveni vetar u kosi, koje nam leto nosi.

 

Putovanje do Mađarske, koju smo odabrali za vikend destinaciju zbog blizine našoj prestonici, ali i njenog šarma, arhitekture i gastronomije, otpočelo je vožnjom u novom Mini Cooper S kabrio modelu. Uživajući u ovom “must have” automobilu za predstojeću letnju sezonu, na putu dugačkom 379 kilometara, dobili smo priliku da spoznamo sve njegove čari i mogućnosti - od udobnog enterijera do kabrio krova i atraktivnog eksterijera, i zaista smo sa oduševljenjem osetili i doživeli svaki pedalj ovog putovanja.

Savršen MINI letnji vajb

Fantastično iskustvo koje je u početku garantovalo maksimalno uzbuđenje, zaista je premašilo naša očekivanja. Uz zanosni prizvuk motora i očaravajući miris slobode, uživali smo u ovoj nezaboravnoj vožnji sa spuštenim krovom, koji se spušta za svega 18 sekundi, upijajući lepote nepoznatih krajolika. Ništa manji plezir nismo doživeli ni u zatvorenom enterijeru, jer 178 konjskih snaga i nešto manje od dve hiljade kubika, kao i vibracije Harman Kardon ozvučenja, držale su nas u poletu sve vreme.

 

U novom Mini Cooper S vrlo atraktivnog eksterijera, kud god da smo se kretali, jednostavno je bilo nemoguće da prođemo nezapaženo. Kako u vožnji gradskim ulicama, ili u novootkrivenim prirodnim lepotama izvan grada, tako i duž autoputa ka Budimpešti, njegova fluorescentno zelena u kombinaciji sa crnom, odjekivala je i mamila poglede prolaznika, ali i vozača koji su nas usput redovno pozdravljali.

Savršen MINI letnji vajb

Krov novog Mini Cooper S modela, pakuje se u skrivenom delu prtljažnika, tako da smo imali dovoljno mesta za jedan kofer ? i odlaganje stvari. Birali smo između tri konfiguracije, koje pokrivaju praktično sve situacije sa kojima smo se susretali – krov može biti u potpunosti zatvoren, polu-otvoren kao šiber za delimično uživanje u suncu i svežem vazduhu, ili sasvim otvoren, dopuštajući vam da uživate u sunčanju i vetru dok vam mrsi kosu. Na našem putovanju, sve tri opcije su se pokalaze korisnim na različitim deonicama koje smo prolazili. Budimpeštu, predivan grad na Dunavu, okarakterisanog velelepnim mostovima i magijom, nažalost, ovog puta smo obišli sa zatvorenim krovom, jer nas je dočekalo kišno vreme.

 

Baš kao i na otvorenom drumu, u uslovima gradske vožnje Mini Cooper S je zablistao i doneo nam izobilje zabave i uzbuđenja, dok nova, osvežena linija u kabrio verziji predstavlja manje enterijerne promene u poređenju sa svojim prethodnicima, ali dovoljno moćne i efektne.

Savršen MINI letnji vajb

Performanse koje fasciniraju

 

Mini Cooper S, kao moderna reinterpretacija klasične ikone, dobio je četvorocilindrični benzinski motor koji poseduje 178 konjskih snaga i 280 Nm obrtnog momenta, između 1.350 i 4.200 rpm, što se ogleda i u njegovoj potrošnji, koja kombinovano iznosi  nesto više od fabričkih  6.9 – 6.2 litra na sto kilometara. Uz Mini TwinPower turbo tehnologiju, ovaj lepotan je na naše tržište stigao sa opcionim Steptronic osmostepenim prenosom.

 

Neodoljiv sportski duh

 

Njegova redizajnirana heksagonalna prednja maska sa uparenom zadnjom stranom daje mu odvažan i moćan izgled, dok prednji branik sa vazdušnim zavesama i većim usisnicima stilski doprinose akcentovanju njegovog sportskog izgleda i duha. Standardni LED farovi ovog modela igraju glavnu ulogu tokom večernjih časova, budući da su sa njega uklonjene maglenke. Točkovi od 18 inča koji se nalaze ispod rubova novog modela dobili su savršeni dizajn i atraktivni stil. Ikonična postavka izduvnog sistema sa dve centralno smeštene izduvne grane, poseduje daleko upadljivije okruženje na kabriolet Cooper S modelu, dok je za kompletiranje izuzetnog dizajna dovoljno spustiti meki krov, koji dolazi ekskluzivno u crnoj boji i  neodoljivo pruža kontrast ostatku automobila.

Savršen MINI letnji vajb

Mini prtljažnik sa maksimalnim mogućnostima

 

MINI kreativna upotreba prostora pruža vam daleko više mesta za prtljag nego što biste ikada pomislili. Funkcija Easy Load - dostupna ekskluzivno uz MINI Cabrio verzije – pakovanje pretvara u finu veštinu. Kada je krov zatvoren, prtljažnik vam pruža velikodušnu zapreminu od 215 litara a kada se otvori dobijate pristojnih 160 litara. A sa standardnom 50/50 podelom za spuštanje naslona zadnjih sedišta, možete poneti čak i duže predmete, poput daske za surfovanje, što novi Mini Cabrio čini vašim savršenim kompanjonom za apsolutno svaku avanturu.

 

Enterijer za zabavu i uživanje

 

Izgledajući kao zgodni paket malih dimenzija spolja, novi Mini Cooper S, baš kao i svaki njegov prethodnik, poseduje neobičan enterijer. Nesvakidašnji dizajn ove putničke kabine sa specifičnim proporcijama i karakteristikama, dodatno akcentuje tematiku zabave i uživanja u vožnji, dok kožna sedišta, koja dolaze kao deo standardne ponude, nude komfor i omogućuju pristupačnost svim neophodnim elementima. Kontrolna tabla novog modela sadrži sve moderne pogodnosti, protkane atraktivnom retro vibracijom. Iza volana smešten je ekran koji prikazuje sve merne uređaje, dok se na samoj sredini kontrolne table nalazi monitor informativno-zabavnog sistema, baziran na BMW tehnologiji.

Savršen MINI letnji vajb

Putnička kabina, kao što smo to navikli od Mini vozila, poseduje brojne unikatne dizajnerske detalje, poput Union Jack akcenata, crvenog start tastera i osvetljenog prstena koji okružuje multimedijalni ekran kontrolne table, reflektujući sve bitne podatke, poput temperature u enterijeru vozila ili promene jačine zvuka.

 

Na kraju, možemo reći samo da novi Mini Cooper S kabriolet predstavlja vrhunsku ponudu tržišta ovog opsega, koji u jednom pakovanju donosi maksimalnu zabavu, izobilje stila i visoke performanse. Kao savršeni koktel svih pomenutih osobina, veoma lako može postati vaš najbolji partner za putovanja, bilo da ste se odlučili za prirodne pejzaže, interesantne avanture kroz evropske prestonice, istraživanje naše zemlje ili neku možda izazovniju destinaciju.