Osetite miris slobode - BMW M440i

Poznat vam je osećaj uzburkanih leptirića u stomaku, kada shvatite da ste nezaustavljivi? Onaj poriv kada dobijete krila i kada poželite taj neodoljivi osećaj slobode?

Leto je tu, lepe devojke, lepršave haljine, raspoloženje, izlasci, kokteli, zabave, a nekako savršeni saveznik koji bi mogao da isprati vašu energiju i upotpuni vaš provod je zavodljivi i šarmantan... da... to je taj, vaš novi verni pratilac uvek spreman za akciju - BMW M440i,  neodoljiv i otvoren, smeo, poseban.

Vaš novi „partner in crime“, uvek spreman za nove izazove, samo čeka da spustite stopalo na papučicu za gas i krenete u novu avanturu. Dok se točkovi kotrljaju po vrelom asfaltu, spuštajući krov za samo 18 sekundi, shvatate da sa vetrom u kosi, letnji dani postaju podnošljiviji i da se za vama svi okreću... Istina je da je teško ostati neprimećen u ovom moćnom M440i modelu, savršenom kabrioletu koji je pojačan prefinjenim paketom opreme i motorom legendarne M divizije bavarskog proizvođača, zajedno zaduženim za dodatno akcentovanje slobode koju ste dugo priželjkivali.

Novi 2021 4-Series Convertible poseduje platneni krov, za razliku od njegovih prethodnika, koji se spušta iza zadnjih sedišta u gornji deo prtljažnika. U gradu, u toku vožnje, u brzini do 40 km/h, moćićete neometano da otvarate i zatvarate krov, ukoliko vas slučajno iznenadi kiša ili poželite privatnost. Krovni segment možete izabrati u Moonlight Black nijansi, i iako vam izgleda mekano, ne morate brinuti za svoju bezbednost tokom vožnje, jer je za vašu sigurnost zadužen unikatan sistem posebno dizajniran za ovaj model. Zapravo, u slučaju nezgode, postoje ojačanja, poput jakih aluminijumskih šipki koje izlaze iz zadnjeg dela i naslona za glavu, koji vas dodatno štite. Aluminijumski segmenti postavljeni su na svoja ležišta pod nabojem, a za njihovo brzo izbacivanje u slučaju opasnosti, zadužena su pirotehnička punjenja.

Prostrani kabrio četvorosed sa dvoje vrata u vrhunskoj M varijanti poseduje visoko cenjeni B58 trolitarski inlajn šestocilindrični turbo motor bavarskog brenda, dobar za 382 ks i 500+ Nm obrtnog momenta. Kada poželite da se ubrzate, za ubrzanje do sto, ovom kabrioletu je potrebno svega 4,9 sekundi, dok njegova maksimalna brzina iznosi elektronski limitiranih 250 km/h.

Za razliku od prethodne serije, novi M440i kabriolet poseduje veće međuosovinsko rastojanje za 38 milimetara, što predstavlja dodatnu stabilnost na putu, kao i u krivinama. Čvrstina karoserije poboljšana je za 4%. Ojačane komponente šasije i karoserije dodatno su poboljšane xDrive sistemom, posebnim M vešanjem i amortizacijom, što čini vozačku dinamiku zajedno sa veoma hitrim i snažnim motorom, daleko lepšom i udobnijom.

Dodatno, novi M440i kabrio poseduje iste aktivne bezbednosne karakteristike kao i kupe varijanta u standardnoj ponudi, što znači da je tokom vožnje moguće uživati u pogodnostima upozorenja na promenu trake sa korekcijom upravljanja, sistemu za upozorenje na čeoni sudar i automatskim visokim svetlima, između brojnih drugih. Tu je i opciona tehnologija kao što je kontrola krstarenja, sa kreni stani funkcijom, asistencija prilikom gužvi u saoraćaju, front-cross-traffic upozorenje i asistencija prilikom zaustavljanja u slučaju opasnosti.

Svaka nova avantura ili duže putovanje za koje se odlučite, biće komforno i udobno, jer je putnička kabina dovoljno prostrana, a kompanija BMW ju je dodatno opremila višeslojnom izolacijom i zadnjim staklom koje omogućuje zaštitu od turbulencija i redukovanje spoljne buke kada je krov potpuno spušten. Sedišta poseduju funkciju elektronskog podešavanja, dok upravljanje ovim modelom pruža unikatan osećaj i sportske karakteristike u krivinama. Prateća oprema uključuje vrhunski sistem ozvučenja i informativno-zabavni paket poslednje generacije kompanije BMW, praćen OLED displejom i digitalnim instrument satovima, kao i brojne konektivne mogućnosti i vrhunske tehnologije, koje vas nikada neće izneveriti na dužim putovanjima.

Ukoliko želite više snage iz nove linije otvorenog krova, definitivno bi trebalo da se opredelite za ovu, vrhunsku M440i xDrive verziju sa 382 ks i 500 Nm obrtnog momenta, dobijenih iz pomenutog turbo trolitarskog šestocilindraša. Ovaj model dolazi sa cenom od 70.400 evra, i može, kao i u slučaju kupe varijante, biti opremljen M paketom, koji dolazi uparen sa osmostepenim automatskim menjačem.

Ono što je sigurno, da je poput vas, i vaš novi BMW M440i uvek spreman za akciju, čak i kada se rešite za beg iz grada do neke dalje destinacije. Do tada, ovo i svako naredno leto, obećava da će biti ludo i brzo, prava uživancija. Probajte, osetite taj miris slobode u vazduhu!

Fotografija i produkcija: Miloš Nesić

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group