Na skriveno te vodim mesto (između planina i mora)

Toyota Hilux

Na skriveno te vodim mesto (između planina i mora)

Da, bio je to pravi letnji dan, nekako težak, sparan... osećala se vrelina asfalta, koja nas je naterala da pobegnemo iz grada i uronimo u nove avanture i osveženja za sva naša čula...

... i pošli smo brzo, jer strašno nam fale putovanja! ☺ Užurbano smo uskočili u pravu zver (za svaki teren), koja je zarežala sa prvim pritiskom na gas, jer je znala da je čekaju novi izazovi, oštre krivine, brzine, visine, off-road avantura... jednom rečju, luda vožnja!

Destinacija – brdovita i kršna Crna Gora, a zverka, vrlo opasna i moćna - Toyota Hilux.

Versatilno i pouzdano, su dve ključne reči kojima možemo opisati vožnju u ovom grandioznom pikap terencu. Uz snažan i ekonomičan dizel motor zapremine od 2,8 litara, sa 204 KS i do 500 Nm obrtnog momenta, sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 10,0 sekundi i mogućnost vuče do 3,5 tone, prelazili smo nepremostivo, i stizali gde god smo poželeli ! Preko neravnih travnato-kamenih terena prolazili smo do nepristupačnih vidikovaca odakle smo uživali u pogledu na Zlatiborske pejzaže, krstarili klizavim šljunkovitim putevima ka Biogradskom jezeru i hrabro se spuštali do reke Tare. U ovim usputnim egzebicijama do Jadranskog mora, stekli smo utisak da smo iznenada dobili supermoć i da Hilux zaista može da pomera planine...

Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux

INVINCIBLE – nepobedivost na svakom terenu

Nezaustavljiva Hilux serija, od svog inicijalnog tržišnog plasmana 1968. godine, dokazivala je svoju nepobedivost bezbroj puta do sada, osvojivši Severni pol, islandske vulkane i Antarktik, dodatno krunišući svoje uspehe podijumom u Dakar Rally šampionatu 2019. godine. Tako smo i mi u ovoj letnjoj avanturi osvajali brdovite krajolike i planine na putovanju do nemirnog mora, a zimske čarolije smo ostavili za sledeću akciju.

Tokom naše pustolovine od Beograda do Ade Bojane, bez ikakvih problema prevalili smo 1.200 kilometara u oba pravca, a ukupna potrošnja iznosila je 7,9 litara na sto kilometara, jer je ova zverka opremljena normalnim sistemom ubrizgavanja goriva, varijabilnim turbopunjačem i interkulerom sa vodenim hlađenjem. Sa pogonom na sva četiri točka i SUV komforom tokom vožnje, osetili smo savršenu upravljačku stabilnost i shvatili smo zašto Hilux nosi ime INVINCIBLE. Zato što je Hilux nepobediv i zato što osvaja svaki teren koji se nađe pred njim! Poseduje unapređeni 4x4 besprekorni terenski kredibilitet, koji je unapređen dodavanjem nove elektronske funkcije.

Vožnja u savršeno komfornom enterijeru

Vrhunski Invincible premijum paket nam je omogućio besprekornu vožnju, prilagođenu svim našim potrebama. Uz tišinu motora, u svojim dvobojnim sedištima presvučenim perforiranom kožom, uživali smo u udobnom enterijeru, oslobođeni od svih negativnih frekvencija spoljnog sveta, kao i savremenom klimatizacijom koja nam je pružala zaštitu od šumske žege.

Toyota Hilux Toyota Hilux

Osmoinčni ekran na centralnoj konzoli poseduje brzi softver sa Apple CarPlay i Android Auto opcijama, radi savršene integracije pametnih uređaja. Ekstenzivna oprema ovog modela uključuje pametni ulaz i start dugme, satelitsku navigaciju, automatski klima uređaj, prednje i zadnje parking senzore i devet moćnih zvučnika JBL Premium zvučnog sistema, sa osmokanalnim pojačalom od 800W i CLARi-Fi tehnologiju, koji su muziku i naše raspoloženje tokom vožnje podizali na najviši nivo uzbuđenja.

Neodoljivi LOOK

Neverovatno istaknut dizajn prednjeg dela, zadivljujuće prozračne linije, kao i izgled snažnih točkova, dodatno naglašavaju vrhunsku snagu i neodoljivi šarm naše zverke, toliko da smo imali utisak da se svi okreću za nama. Realnost je bila drugačija (mi smo bili u drugom planu) ☺

Stigli smo na peščanu plažu Ade Bojane, i dok smo uživali uz koktele i muziku u zalasku sunca i pogledu na kajtaše koji su plesali sa vetrom, shvatili smo da je Hilux idealan za sve avanturiste i sportiste koje „radi“ adrenalin, i koji vole da uživaju u svojoj slobodi, prirodi, moru, ronjenju ili pak, žele da krče put ka snegom okovanim planinama. Poseduje dovoljno prostora za svu neophodnu opremu, za skijanje na vodi, ili na snegu, za smeštanje bicikala, za kampovanje, a nezanemarljiva činjenica je i da Hilux može da vuče i prikolicu. Gde god da se uputite, odličan je za sve uslove i putovanja, partner koji vas neće ostaviti na cedilu!

Mi smo našu pustolovinu otpočeli i uspešno je završili, a na našoj podužoj listi za ovu godinu, jedna avantura je štiklirana!

Povezane teme