×
LUKSUZ OBOJEN CRVENOM

LUKSUZ OBOJEN CRVENOM

Miris mora, šum talasa, priroda koja očarava i jedan savršeni partner za putovanja u perfektnoj crvenoj, onoj magičnoj, koja menja nijanse u zavisnosti od vremena, doba dana i naravno, našeg raspoloženja…

 

…a naše raspoloženje je ovog puta bilo na vrhuncu! U momentu kad je ozvaničena jesen, dobili smo poziv da svečano ispratimo leto uz zalazak sunca i razne blagodeti za dušu i telo na WOW vikendu. Ovaj poslednji septembarski vikend obećavao je samo plezir i uživanje, u čarobnom ambijentu ostrva Lošinj i hotela Bellevue, najboljem hotelskom wellness i spa centru na svetu.
 


Za putovanje do poznate uvale Čikat, odabrali smo novi BMW serije 3, koji je zvanično predstavljen pre par meseci u Nemačkoj, a mi smo imali tu privilegiju da prvi u Srbiji osetimo sve performanse ovog modela, besprekornu snagu i dinamiku motora, koji stvara najlepšu melodiju u kojoj smo uživali tokom vožnje (često utišavajući muziku, koja je imala fenomelano ozvučenje!)

LUKSUZ OBOJEN CRVENOM

Poznati bavarski brend BMW, odavno je otkrio recept za perfekciju, koju neprekidno usavršava. Kako za ljubitelje limuzina, tako i za one koji više naginju gradskim terencima, BMW ponuda je osmišljena da zadovolji sve. Naročito osobe sa istančanim ukusom, koje i ovog puta mogu biti sigurne da će karakteristike novih modela u potpunosti ispuniti njihove želje, poput odela koje je skrojeno po njihovoj meri i potrebama, gde je svaki šav pažljivo osmišljen i prožet najkvalitetnijim nitima.


Tokom vožnje BMW 3 modela u očaravajućoj Melburn crvenoj boji, bili smo fascinirani maksimalnim komforom koje je zadovoljilo naše potrebe, i ovo putovanje do hrvatskog ostrva učinilo nam potpuno lagodnim i opuštenim. Sa karoserijom koja pogoduje svim vrstama puteva, jakim kočnicama i šasijom koja omogućuje idealnu udobnost u svakodnevnoj vožnji, shvatili smo zašto serija 3 kompanije BMW spada u prvi izbor zahtevnih vozača. Prostrani enterijer, obogaćen najmodernijim tehnologijama i širokim atraktivnim displejom, instrument tabla sa svim neophodnim informacijama, osmostepeni automatski menjač, kao i veliki rezervoar dovoljan i za ona najduža putovanja i avanture, omogućili su nam da bezbrižno putujemo i stignemo rasterećni i odmorni za WOW vikend koji je obećavao intenzivan tempo.

LUKSUZ OBOJEN CRVENOM

Noviteti u ovoj generaciji serije 3, zasnivaju se na širokoj ponudi paketa i novim karakteristikama po pitanju specifičnih modela, kao individualna opcija za personalizaciju svakog modela. Četvorocilindrični agregati poseduju dovoljno snage i sportsku prirodu, a ukoliko i vi spadate u avanturiste i ljubitelje vrhunske vožnje, možete izabrati pogon na svim točkovima, kao dodatnu opciju, ili M Sport paket, sa unikatnim stilskim detaljima i posebno tjunirano vešanje. Uz ovaj paket dostupna je i Premium ponuda, koja uključuje vozačke asistencije kao što je praćenje mrtvog ugla, hands-free pasivni ulazak, displeje koji se podižu, grejače u volanu, veći monitor informativno zabavnog sistema koji je osetljiv na dodir i još mnogo toga. Za ljubitelje snažnije dinamike, u ponudi je Dynamic Handling paket, koji na savršen način optimizuje vožnju ove luksuzne limuzine, putem adaptivnog vešanja i moćnog kočionog sistema.


Novi sedan poseduje i dve USB konekcije, zajedno sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima, a možda najinteresantnija opcija ovog nemačkog brenda je Gesture Control sistem, koji nam je omogućio unošenje određenih komandi putem pokreta ruku. Što se bezbednosti tiče, ni tu nismo imali preteranih briga, jer smo kao asistenciju imali upozorenje na čeoni sudar i automatsko kočenje u slučaju opasnosti, uz asistencije prilikom parkiranja, praćenje mrtvog ugla, upozorenje na saobraćaj sa zadnje strane, upozorenje na prelazak u drugu traku i asistenciju prilikom održavanja trake, sa adaptivnom kontrolom krstarenja. Bezbrižna vožnja, složićete se…
 

U novom BMW 318i Sport formatu prisutne su brojne promene po pitanju opreme i estetike. Prednji i zadnji branik naglašavaju senzualniji izgled i potpuno se uklapaju u ostale stilske karakteristike, dok estetika duple izduvne grane daje moćni akcenat, uprkos tome što se radi o baznoj varijanti treće serije.

LUKSUZ OBOJEN CRVENOM

Karoserija u M Sport paketu savršeno je izvedena za većinu putnih površina, sa veoma snažnim kočnicama, koje ne deluju glomazno. Enterijer ovog modela, kao i čitave ponude, veoma je bogat i komforan, sa prostranim prtljažnikom od 481 litara zapremine. Kao treća serija bez adaptivnog vešanja, 318i Sport model vešto i bez ikakvih kompromisa prelazi iz prefinjene u daleko oštriju i sportsku vozačku dinamiku. Dvolitarski četvorocilindrični agregat nije nov na tržištu, ali je dodatno usavršen i optimizovan radi maksimalne gorivne efikasnosti i elastičnosti radi balansiranijih svakodnevnih operacija. Ova mašina stiže sa 1998 kubnih centimetara, 156 ks i 250 Nm obrtnog momenta.

Standardni informativno-zabavni sistem predstavljen je ekranom osetljivim na dodir od 8.8inča, a njegovim interfejsom se može upravljati putem velikog kontrolera i tastera na konzoli ili putem glasovnih komandi. Live Cockpit Plus karakteristike, koje uključuju navigaciju, u ovoj generaciji modela predstavljaju standardnu ponudu. Za upotpunjavanje ove ponude može se izabrati Live Cockpit Pro paket, koji povećava veličinu ekrana osetljivog na dodir na 10,3 inča, pružajući poslednje i najsposobnije izdanje iDrive sistema kompanije BMW.

… i slobodno možemo reći da nas je novi BMW serije 3 uveo u trodnevni spektakl blagostanja duše i tela - Wellness of weekend, koji je zaista bio WOW! Tada smo shvatili da je najveći luksuz i stimulans za naš duh i telo prelepa priroda, kristalno plavo more i udoban transport do naše željene destinacije.

Da li i vi na pomen one čuvene motivacione "živite život punim plućima", odmah udahnete duboko u želji da evocirate opojni miris borove šume, ili do vaših ušiju momentalno dopire šum morskih talasa? A možda ste jedni od onih koji više uživa u adrenalinu i zvuku motora, kada pritisne papučicu za gas? Iskreno, mi volimo od svega po malo, kada ukombinujemo više elemenata i dobijemo jedan kompletirani ugođaj!

 

Fotografije:

 

FB : Ivan Brcic Photography

Instagram: @Johnlittlemoustache

WOW festival: LH&V