Događaj za sve ljubitelje Mercedes-Benz vozila

Više slika

Više slika

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz vozila u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u saradnji sa Daimler-om na NAVAK stazi u Subotištu organizovala događaj pod nazivom Star Experience Feel Intelligent Drive”od 18-21. oktobra.

Po prvi put ove godine događaj je unapređen sa specijalnim danom koji je bio posvećen dostavnim vozilima Sprinter, Vito, Citan i luksuznoj V-Klasi. Karavan sa preko 20 putničkih i 12 dostavnih vozila koji je u Srbiji po deveti put, posetiće ukupno 13 zemalja na 15 lokacija.

Pre vožnje novih modela, u skladu sa obeležavanjem 50 godina sportskog AMG dela izložen je sportski model Mercedes-AMG GT Cabrio sa 577 KS u svom prirodnom okruženju na trkačkom poligonu.

Svi učesnici treninga mogli su da uživaju u uzbudljivoj vožnji najnovijih i najatraktivnijih Mercedes-Benz modela kroz četiri specijalno pripremljena segmenta:

  • „Intelligent drive“ - Instruktori Mercedes-Benz Trening centra iz Srbije i vozačke akademije iz Nemačke predstavili su najinteligentniju S-Klasu i V-Klasu koje su besprekorno kočile iza zaustavljenih vozila, izbegavala poprečni promet, pešake i sve drugo što se našlo na putu.  Klijenti su kroz specifične situacije u vožnji upoznali najnovije funkcije Mercedes-Benz Intelligent Drive sistema. (Active Brake Assist, Drive Pilot, Pedestian Safety, Remote Park Pilot)
  • „Agility“ – Test vožnja sportskih modela na stazi uz instruktore koji su savetima doprineli uzbudljivoj, dinamičnoj i bezbednoj vožnji sa Mercedes-AMG E63 AMG (571 ks), najnovijim „baby“ AMG predstavnicima u obliku C43 AMG 4-MATIC (367 ks) i E43 AMG karavan (401 ks) i kompaktnom GLA45 AMG (381ks) i E300 sa 245 ks.
  • „Safetyparcour“ – Posebno osmišljeni poligoni za simulaciju iznenadnog kočenja i izbegavanja prepreka na putu uz demonstraciju Mercedes-Benz sistema za asistenciju u novoj E-Klasi All-Terrain i limuzini, C-Klasi i modelu CLA. Tokom dana dostavnih vozila korišćeni su modeli Sprinter, Vito i Citan.
  • „Off-Road“ – Ništa manje impresivna je bila i postavka automobila na ovom segmentu; GLE, GLE Coupe, GLC, GLC Coupe i legendarna G-Klasa, a tokom Vens dana posetioci su uživali sa modelima Sprinter 4x4. Vozači su bili u prilici da upoznaju vozila i da isprobaju napredne sisteme bezbednosti i asistencije na posebnom poligonu.

Po prvi put na našem tržištu, posebno za ovu priliku predstavljen je poseban deo sa PLUG-IN Hibridnim modelima GLE 500e, GLC 350e, E-Klasa 350e i C-Klasa 350e. Na ovom dodatnom poligonu predstavljene su napredne mogućnosti ovih modela sa novim pogonskim agregatima.

Kao poslastica na kraju, svim prisutnima je bio prikazan salon posvećen novoj generaciji S-Klase u ekskluzivnom AMG izdanju sa 612 ks. Nova generacija ovih modela stigla je na tržiste sa sveobuhvatnim novim karakteristikama. Od posebnog značaja je potpuno novi asortiman visoko efikasnih motora koji obuhvata niz novih tehnologija za elektrifikaciju pogonskog sistema. Sistem inteligentne vožnje, Intelligent Drive, pravi još jedan korak ka autonomnom upravljanju vozilima. Nesporni lider u premium segmentu u pogledu udobnosti i wellness-a postavlja nove standarde enterijera.

Ceo događaj su vodili profesionalni instruktori vožnje iz Mercedes-Benz vozačke akademije u saradnji sa Mercedes-Benz trening centrom iz Srbije i Nacionalnom vozačkom akademijom - NAVAK. Ovogodišnji glavni instruktor Michael Thum primenio je unapređen način vežbe i treninga na najbržim Mercedes-Benz modelima.

Svi prisutni bili su prilici da se u posebno osmišljenom delu upoznaju sa Mercedes-Benz kolekcijom i postprodajnim akcijama.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group