Zenvo TSR-S izgleda sumanuto sa aktivnim repnim stabilizatorom

Zenvo je premijerno predstavio svoj ulično legalni TSR-S model na martovskom sajmu automobila, Geneva Motor Show...

Zajedno sa novim automobilom, kompanija je lansirala novi tip zadnjeg krila, kakvo do tada nikada nije viđeno.

Ovaj aktivni stabilizator nazvan je Centripetal Wing, kreiran je od ugljeničnih vlakana i pravi pokrete u suprotnom pravcu od onog u kom se upravljač kreće. Na primer, kada hiperautomobil skreće u desnu krivinu, krilo se agresivno okreće u levu stranu. Ovakav koncept izgleda potpuno nezgrapno i dolazi pokušaj kreiranja nešto drugačijeg i usavaršenije ALA sistema kompanije Lamborghini i njihovih modela Huracan Performante.

Ili, ipak, ove tvrdnje ne piju vode. Kompanija Zenvo izjavila je da pokretno repno krilo stvara unutrašnju silu suprotnim nagibom kako bi dodatno uvećalo trenje i pritisak guma na asfaltu, donoseći bolju stabilnost prilikom skretanja. Za sada, nismo potpuno sigurni u efektivnost ovog aerodinamičnog dela, ali možemo reći da predstavlja jedan od najnezgrapnijih i najčudnijih dodataka karoseriji koji smo ikada videli.

Uprkos stabilnosti i skretanju modela koje se izvršava bez naginjanja, nismo preterano sigurni u celokupan sistem iz razloga što na snimku koji sledi ne vidimo ponašanje automobila pri nešto većim brzinama. Takođe, moramo napomenuti da je McLaren uspeo da postigne nemoguće bez ikakvih pokretnih krila, jednostavno, dobrim protokom vazduha i oblikom automobila, koji izgledaju kao da nemaju amortizere prilikom naglih skretanja.

Sa druge strane, TSR-S zaista ima čime da se pohvali, uključujući i eksterijerni dizajn koji izgleda potpuno sveže i pored toga što je prošla čitava decenija od premijere originalnog ST1 modela.

Snagu modela obezbeđuje V8 mašina zapremine 5,8 litara, opremljena sa dva super punjenja, potentnih 1.177 ks i 1.100 Nm obrtnog momenta. Sva ova brutalna snaga šalje se na točkove putem sedmostepenog automatskog menjača i omogućuje da TSR dostigne stotku iz stanja miraovanja za svega 2,8 sekundi, a 200 km/h za 6,8.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group