Zavalite se i uživajte u vožnji Mercedes-Maybach S600 modela


Nije htela u životu, bar u pesmi nek´ me voli...

To su bili tamo neki kultni stihovi, a dok Mercedes-Maybach planira predstavljanje svog modela 6 Convertible Concept sledeće nedelje, nama ostaje da sanjamo i uživamo u vožnji prethodno kreiranog luksuznog S600 automobila iz prvog lica.

Ovaj automobil koji vidite nije potpuno nov i izašao je pre tri godine, ali je verovatno jedan od najkomfornijih u linijama ovog brenda, projektovan sa velikom pažnjom, dok korisnici mogu sedeti na indiviualnim zadnjim sedištima i uživati u svim luksuznim karakteristikama automobila.

Uprkos što je ovaj model kreiran kao najtiša limuzina na svetu, kada je prvi put predstavljen svetu, Mercedes-Maybach S600 je zapravo posedovao dosta snage i danas isporučuje zavidnih 523 ks i 830 Nm obrtnog momenta iz svog šestolitarskog twin-turbo V12 motora. Iako je sprint do stotke za ovakvu vrstu vozila prilično marginalna stvar, ova linija to rešava za veoma lepih pet sekundi okruglo.

Kao je očekivano, ova ultimativna verzija S klase dolazi sa jako lepom cenom od preko 164.000 evra, ali ukoliko se ovo čini kao preterano naduvana cifra, onda se kupci uvek mogu opredeliti za manji Mercedes-Maybach S550. Sa ovom "jeftinijom" varijantom ljudi dobijaju V8 motor zapremine 4,7 litara i 4Matic sistem pogona na svim točkovima i procenjen je na 141.621 evra. Stvarno ne moramo dalje ulaziti u detalje cenovnika, jer od njega možemo dobiti glavobolju.

Međutim, ukoliko ste se pitali kako svet izgleda sa vozačevog mesta ovako luksuznog automobila, verovatno jednog od najluksuznjijih koje autoindustrija danas nudi, predstavljamo vam jedino od rešenja uz čiju pomoć to možete saznati. Za vas smo pripremili snimak koji vas makar na 14 minuta i 31 sekund može odvesti u prelepi svet snova, u kome su kuće od čokolade i prozori su od marmelade.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group