Zaljubiti se u Alfa Romeo 147 GTA V6 uopšte nije teško

Više slika

Više slika

Postavljanje velikog V6 motora u kompakt prednje vuče, ne predstavlja idealan recept za stvaranje dobrog vozačkog automobila, ali mi ovde govorimo o Alfa Romeo 147 GTA modelu...

Ovo je automobil u svakom smislu savršen, a odluka italijanskog brenda da ga učini najmoćnijim 147 ikada, sa diferencijalom ograničenog proklizavanja, značilo je samo zagaratnovano paljenje pneumatika u krivinama i izlasku iz istih, posebno iz razloga što se V6 motor ovog automobila ni malo ne šali.

Busso V6 motor zapremine 3,2 litre ne samo da je izgledao i zvučao neverovatno, on je takođe i jedna mala nuklearna elektrana. On stvara 250 ks i 300 Nm obrtnog momenta, omogućujući 147 GTA modelu da dostigne stotku iz mesta za 6,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 246 km/h.

Međutim, nemojmo zaboraviti zvuk ovog modela. Zvuk, koji je gotovo egzotična melodija obeležen je slobodnim karakterom obrtaja, čiji se vrhunac nalazi na 7.000 rpm.

Kada je 147 GTA model prvi put izašao, on je predstavljao jedan od najmoćnijih automobila sa pogonom  na prednjoj strani, a novinari su ga zvali manje/više besprekornim dijamantom, a njegovoj mašini su se svi podjednako divili, kao i apetitu ka prednjim gumama. Da ga je kompanija Alfa Romeo samo opremila diferencijalom ograničenog proklizavanja...

Da premotamo unapred, danas, nakon svih ovih godina, mala, ali veoma posvećena grupa vlasnika 147 GTA automobila nastavlja da uživa u njima, verovatno i više nego onda kada su bili novi. Popularne modifikacije uključuju dodavanje LSD tjuning paketa, koji je preko potreban ukoliko želite da otključate pun potencijal ovog GTA modela, veće kočnice i povremeno, novo vešanje nekog drugog proizvođača. Kombinujte ove modifikacije sa modernim lepljivim gumama i ova Alfa postaje jedan od najboljih kompakta koje možete na tržištu kupiti.

Stoga, ne predstavlja nikakvo čudo što je Car Throttle ekipa odlučila da se dobro zabavi u jednom prelepom primerku, u kom možete i vi uživati u snimku koji sledi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group