VW Golf Mk2 sa 735 ks izaziva Nissan GT-R


Lako je da se kuu...ltivišete u svetu brzinskih trka kada ispod haube svog Golf modela posedujete 735 konjskih snaga...

Svi ljubitelji trka ubrzanja znaju da bilo koji tjunirani automobil postavljen na crtu pokraj superautomobila donosi iskonsku zabavu.

Sve ovo dolazi sa dobrim razlogom, jer vlasnici starih automobila troše prava mala bogatstva kako bi ih učinili što je bržim moguće, često ne menjajući gotovo ništa na njihovom eksterijeru. Na ovaj način nastaju „spavači“, pravi vukovi u jagnjećoj koži.

Internet je od ovakvih trka napravio spektakle za sve nas, ali kada se radi o pretrazi određenih kanala i pronalaženje reči VW Golf 2, Nissan GT-R i „drag race“ u jednoj rečenici, veoma je teško odoleti i ne pritisnuti plej.

Upravo je to bio slučaj i sa nama, kada smo naišli na bolesno tjunirani kompakt koji ima snage više od, recimo, Lamborghini Aventador modela.

Tačnije, ovaj Mk2 Golf poseduje okruglo 735 ks, a ne moramo ni pominjati lakšu konstrukciju od svog suparnika, Nissan GT-R automobila. Kada se ovaj odnos snage i težine stavi na papir, postaje očigledno da balans stoji na strani VW čudovišta, koji, kao i njegov rival, poseduje pogon na svim točkovima.

Ono što ne znamo, koliko je sve to bitno u ovom slučaju, ali odgovori leže u videu koji sledi i za koji možemo reći samo, da predstavlja pravi spektakl.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group