Vožnja Performante Spyder modela koja će vas zakucati za stolicu


Do sada smo možda videli dosta interesantne snimke vožnje iz prvog lica, ali ova je verovatno najbolja od svih njih...

Sniman na krivudavim planinskim putevima i neobeleženoj lokaciiji, ovaj video u glavnoj ulozi ima jednog od najuzbudljivijih Lamborghini modela ikada – Huracan Performante Spyder.

Međutim, za razliku od prethodnih filmova koji su predstavljali kabrio model u različitim okruženjima tokom brojnih događaja, ovaj ovde se zasniva na brutalnoj vožnji punog gasa. Istini za volju, vozač automobila preuzeo je dosta rizika, uključujući presecanje krivina i ilegalno preticanje, što na svu sreću nije prouzrokovalo nešto veće probleme, posebno kada uzmemo u obzir preticanja pred samim krivinama bez mogućnosti pregleda saobraćaja sa suprotne strane.

Što se tiče Performante Spyder automobila, on poseduje sve prednosti identičnih modifikacija kao i njegov blizanac tvrdog krova, uključujući ALA aktivnu aerodinamiku, ANIMA - Adaptive Network Intelligent Management sistem, poboljšanog vešanja i rekalibriranog ESC tjuniranja.

Zbog ojačane šasije i nedostatka krovne konstrukcije, ovaj model je teži za 125 kg od kupe automobila, a ovo ga ujedno čini za 0,2 sekunde sporijim u ubrzanju do stotke iz mesta, za šta mu je potrebno 3,1 sekund, dok gotovo poseduje identičnu maksimalnu brzinu kao i njegov rođak, odnosno, razvija 325 km/h.

Snaga ovog modela dolazi iz kupe V10 motora sa unutrašnjim sagorevanjem i 5,2 litara zapremine, dobrim za 631 ks i 600 Nm obrtnog mometa, koje šalje permanentno na sva četiri točka, putem sedmostepenog menjača duplog kvačila.

Predstavljen ovog marta na sajmu automobila Geneva Motor Show, Huracan Performante Spyder poseduje cenu od 266.924 evra na severnoameričkom tržištu, dok na starom kontinentu njegova cena startuje od 219.585 €.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group