Volkswagen Golf R se usuđuje da stane na crtu Mercedes-AMF A45 S modelu

Ukoliko ste pažljivo pratili događaje u automoto svetu proteklih nekoliko godina, onda vam je dobro poznato da Mercedes-AMF A45 S predstavlja kralja svih kompakta...

Smešten na vrhu svog segmenta, ovaj model je bio podvrgnut testovima protiv različitih rivala, od kojih je poslednji potpuno novi VW Golf R. video koji vam predstavljamo prikazuje nekoliko trka ubrzanja iz starta u pokretu i iz mesta, nakon kojih ova dva modela zaključuju svoju borbu kočionim testovima. Nasuprot onome što možemo pomisliti u prvi mah, A45 S nije osvojio sve. Kako ne bismo upropastili uzbuđenje vezano za konačan ishod, reći ćemo samo da su oba modela trku na četristo metara završila sa nešto više od 12 sekundi.

Na papiru, AMG A45 S poseduje veliku prednost nad Golf R automobilom. Dvolitarski četvorocilindraš sa turbinom ovog modela daleko je snažniji u poređenju sa standardnim linijama i stvara 415 ks i 500 Nm obrtnog momenta. Ova AMG raketa poseduje pogon na svim točkovima putem osmostepenog automatika sa kontrolom starta, što joj omogućuje da stigne do stotke iz mesta za 3,9 sekundi, brže od brojnih starijih superautomobila. Kada pedalu spustimo do kraja, ovaj krunisani kralj svoje klase dostiže brzinu od 270 km/h.

Sa druge strane, Golf R takođe koristi dvolitarsku četvorocilindričnu jedinicu, ali sa manje energije. Ova mašina stvara 315 ks i 420 Nm obrtnog momenta, a dolazi uparena sedmostepenim menjačem duplog kvačila sa kontrolom starta, iako u Severnoj Americi, što je potpuno neverovatno, stiže sa šestostepenim manualnim menjačem kao standard. Golf takođe poseduje pogon na svim točkovima i može da sprinta do stotke iz mesta za 4,7 sekundi, ubrzavajući do maksimalnih 270 km/h kada je opremljen opcionim R-Performance paketom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group