Vlasnik tuži BMW zbog sistema zatvaranja vrata i otkinutog palca

Za neke ljude, kupovina BMW X5 modela, vrednog oko 56.000 evra, može predstavljati ostvarenje svih snova, osim ukoliko se ti snovi ne pretvore u noćnu moru...

Jedan vlasnik ovog automomobila preživeo je pravi košmar, koji je izazvala jedna od njegovih najcenjenijih i najmodernijih opcija. Godvin Boateng, stanovnik Long Ajlenda, završio je u bolnici sa teškom povredom šake, nakon što je SCAD (Soft Closing Automatic Doors) senzor njegovog BMW X5 modela aktivirao električni motor i zatvorio vrata u kojima je još uvek stajao prst. Nakon dugog posmatranja vozačevog palca, različitih snimanja i konsultacija, doktori su zaključili da on ne može biti vraćen na svoje mesto.

Sudeći prema bruklinskom saveznom tužilaštvu, Boateng je bio napolju kako bi se sastao sa prijateljem na ručku, a tokom vremena provedenog u stajanju pokraj svog terenca, njegova desna ruka bila je naslonjena na kolumni vozačevih vrata.

„Sa prednjim vozačevim vratima na približno 30 cm od brave, senzori SCAD sistema aktiviraju električni motor, koji ih vuče prilično jako i ne baš toliko „nežno“, kako bi ih automatski zatvorio. Soft Closing Automatic Doors sistem uspeo je da probije tkivo, nerve, krvne sudove, tetive, mišić i koštanu strukturu Boatengovog desnog palca,“ tvdre advokati, koji takođe optužuju kompaniju BMW da je znala za kvarove u svojim senzorima, ali da nije učinila ništa kako bi upozorila svoje mušterije.

Vlasnik ovog vozila tvrdi da i posle dve operacije, njegova ruka ostaje otečena i ponekada mora da nosi veštački prst zbog bola koji oseća.

„Katkad mi se čini da mi neko zabada noževe u ranu. Celokupan osećaj je bolan van svake mere“, rekao je Boateng, dodajući kako od ovog događaja, poseduje velike poteškoće prilikom obavljanja osnovnih zadataka, nalik zakopčavanju dugmića na košulji, vezivanja cipela ili kucanja.

Boateng, koji je u prvi mah bio veoma uzbuđen zbog posedovanja ovakve karakteristike u svojim kolima, sada tuži BMW zbog neodređene štete, dok je pravni konzul nemačkog proizvođača odbio da da bilo kakav komentar na ovu temu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group