V8 legenda kompanije Audi u trci ubrzanja protiv električnog rođaka

Dugi niz godina, Audi R8 V10 predstavljao je najbrži produkcioni automobil nemačkog brenda, ali da li ovaj sredovečni superautomobil da se nosi sa potpuno novim, električnim Audi RS e-tron GT modelom...

Kako bi odgovorili na ovo pitanje, ljudi Auditography kanala postavili su RS e-tron GT model na crtu kako bi odmerio snage sa Audi R8 V10 Performance Green Hell verzijom, ograničenom serijom modela predstavljenih prošle godine. Za raliku od brojnih drugih videa sa trkama ubrzanja na youtube platformi, ovaj klip je kratak i jednostavan, predstavljajući nam samo trku i ništa više.

Uprkos tome što je R8 upadljiviji u svakom pogledu, u poređenju sa njegovim rivalom, on je daleko bučniji i donosi pravi zvuk motora unutrašnjeg sagorevanja takođe, ali je istovremno u blagom deficitu po pitanju snage. Dok R8 V10 Performance poseduje 5,2 litara veliki V10 motor unutrašnjeg sagorevanja, dobar za 612 ks i 580 Nm obrtnog momenta, dva električna motora RS e-tron GT modela, kombinovano razvijaju 637 ks i 830 Nm obrtnog momenta, sa Overboost sistemom omogućenim od samog starta.

Vredi dodatno napomenuti da je nakon trke otrkiveno da je RS e-tron GT modelu trebalo svega 2,85 sekundi da uzbrza do stotke iz mesta, dok je R8 razvio istu brzinu za 2,95 sekundi, što su veoma imresivna vremena, posebno kada imamo na umu da se sve odigralo na normalnoj stazi, a ne na posebnoj, namenjenoj trkama ubrzanja.

Električna verzija kompanije Audi dobila je R8 model i u ubrzanju do dvesta kilometara na čas, za šta mu je bilo potrebno 9,91 sekund, u poređenju sa 10,2 sekunde koliko je bilo potrebno njegovom rivalu. RS e-tron GT modelu potrebno je 10,96 sekundi da prevali četristo metara, dok je 10,95 sekundi sasvim dovoljno kako bi R8 V10 Performance završio isti posao.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group