Unikatna simfonija V12 mašine ravnih izduvnih grana Ferrari F50 modela

Ferrari je proizveo neke od najboljih superautomobila tokom decenija, a F50 je definitivno jedan od najboljih svih vremena...

Primerak koji vam ovde predstavljamo, dolazi kao još bolja varijantu od svih ostalih iz njegove linije. Ova jedinica nije samo ofarbana posebnom nijansom srebrne boje, zaštićenog naziva Argento Nurburgring, već je takođe opremljena i izduvnim sistemom ravnih cevi kompanije Tubi, koji omogućuje 4,8 litara velikom V12 motoru da peva na način koji obični modeli ne mogu da dostignu.

Ovaj posebni F50 smešten je u Velikoj Britaniji i postao je zvezda videa popularnog jutjubera TheTFJJ. Tokom čitavog ovog klipa, Ferrari je predstavljen u slavnom ubrzanju na ulicama glavnog grada Engleske, pre nego što ovaj jutjuber preskoči na suvozačevo mesto i ode na vožnju. Na snimku, automobil zvuči neverovatno i jednostavno ne možemo prestati da zamišljamo kakav je osećaj provozati se ovim modelom uživo.

Iako F50 možda nije doživeo istu slavu kao F40 linija koju je zamenio, automobili ove serije i dalje predstavljaju ozbiljne zveri zahvaljujući, u najveću ruku, neverovatnim V12 motorima, koji su razvijeni iz 3,5 litara velikih V12 jedinica korišćenih u Ferrari 641 Formula One bolidima 1990. godine.

Iz fabrike, ulično legalna F50 mašina kreira 512 ks pri 8.000 rpm i 471 Nm obrtnog momenta pri 6.500 rotacija u minuti. F50 GT trkački automobil modifikovan je kako bi stvarao zastrašujućih 738 ks pri 10.500 rotacija u minuti i 592 Nm obrtnog momenta na 7.500 rpm, ali nikada nije video bilo kakvu akciju jer je BPR Global GT Series ukinuta i Ferrari nije bio zadovoljan opcijom da sa homologacijskim specijalima uđe u FIA World Championship takmičenje, tako da je projekat otkazan.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group