Ulično nasilje borbenih vozila ruske i američke armije

Četiri američka vojnika povređena su tokom neobičnog incidenta, koji se odigrao prilikom sudara sa ruskim snagama u severoistočnoj Siriji...

Dramatični snimci i fotografije podeljene na društvenim mrežama prikazuju borbu koja se dogodila između američkih i ruskih vozila. Veoma je teško reći šta je izazvalo incident, ali jasno je moguće videti kako se američki i ruski borbeni modeli zakucavaju jedni u druge, dok ruski helikopteri nadleću mesto događaja.

Jedan prilično intrigantan video podeljen je na društvenim platformama i prikazuje američke A-ATV i MaxxPro MRAP modele preteknute od strane ruskih Typhoon-K, Tigr, Tigr-M SpN, Ural-4320 i BTR-82A vozila, dok je moguće jasno videti kako se oni sudaraju međusobno i kreću se punim gasom ka naseljenoj oblasti.

Sudeći prema izveštajima, četvorici američkih vojnika dijagnostikovani su simptomi nalik blažoj kontuziji. U izjavi vezanoj za incident, čovek ispred Nacionalnog konzulata za bezbednost SAD, Džon Uljot, pojavio se kako bi osudio ruske snage.

“Nesigurne i neprofesionalne akcije potput ove, predstavljaju kršenje dekonfliktnog protokola, potpisanog od američke i ruske strane decembra meseca 2019. godine”, izjavio je. “Koalicione i američke snage ne traže eskalaciju sukoba sa bilo kojom nacionalnom snagom, ali SAD će svakako uvek zadržati nasleđeno i obavezno pravo da se brane od neprijateljskih napada.”

U ovoj epizodi serije “igrale se delije”, ruske i američke snage operisale su u bliskim reonima tokom dugogodišnjeg građanskog rata u Siriji. Američki zvaničnici naglašavaju da su ruske jedinice već nekoliko puta naletale na teritorije pod kontrolom njihove strane u Istočnoj Siriji u nekoliko poslednjih meseci, u očiglednom pokušaju da ih potisnu iz ovog regiona.

Novi incident odigrao se svega par meseci nakon što je procureo video u kome se može videti američko vojno vozilo dok gura blindirani ruski kamion sa puta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group