Top Gear predstavlja električnu konverziju klasičnog Bentley S1 modela

U svojoj potrazi za ultimativnim luksuzom, kompanije Benltley i Rolls-Royce prevalile su ogroman put kako bi automobile učinile tišim, njihovu vožnju uglađenijom i obrtni momenat održivijim...

Automobil koji vam predstavljamo dolazi kao prvi klasični Bentley model britanskog proizvođača koji je konvertovan od strane tjuning brenda Lunaz kako bi radio na električni pogon. Kompanija koja je izvela ovaj projekat nije jednostavno uzela električni pogonski sklop sa slupanog električnog modela i postavila ga u stari automobil, već je zaista radila naporno kako bi konverzija ispala bolje od fabričke varzije.

Ovo je dobro zbog toga što ovakve konverzije mogu koštati i oko pola miliona evra, tako da je kvalitet ipak nešto što u ovakvim slučajevima predstavlja prioritet. Kako bi osigurali ultimativni kvalitet, inžinjeri i umetnici tjuning brenda ogoleli su ovaj model do šasije i skenirali svaki deo kako bi osigurali da električni motori i baterije budu smešteni na najboljoj mogućoj poziciji.

U slučaju ovog S1 modela, baterijsko pakovanje je podeljeno između prednjeg i zadnjeg dela kako bi se osećao i dalje kao regularni Bentley iz šezdesetih godina. Kompanija je dodala karakteristike nalik USB kablovima, klima uređaju, pa čak i grejačima sedišta. Štaviše, pažnja detaljima koju je brend podario ovoj jedinici deluje u rangu Singer projekata.

Tjuning kuća Lunaz koja stoji iza projekta, nije želela da oduzme šarm ovom automobilu takođe. Uprkos ispunjenosti novim luskuznim karakteristikama, izgled ove mašine ostao je u duhu svog vremena i retro stila, potpuno posvećenog pružanju istovetnog užitka prilikom vožnje.

"Skretanje u krivinama je prilično interesantno. Nazovimo ovaj projekat korekcijom perioda", izjavio je domaćin Top Gear emisije, Džek Riks. "Okrenite volan i vi ćete gledati u ogromnu haubu letećeg Bentley modela izmeštenu sa druge strane i morate sačekati nekoliko momenata, koji mogu delovati ko večnost, kako bi ostatak automobila prošao tamo kuda ste ga poterali. Upravljanje ovim modelom deluje više kao plovidba brodom nego kao vožnja automobila, ali mnogo zanimljivije."

Najbolje od svega je što potencijalni kupac ovakve lađe ne mora više da se bori sa starim, prevaziđenim motorm koji odbija da radi kako treba.

"Električni pogonski sklopovi jednostavno leže ovakvim automobilima koji su apsolutno prizemni", dodao je Riks. "Jendostavno znam šta mislite - da, tako je, ali baterije su preskupe i prilično teške. Naravno, Bently modeli su skupoceni i oni su teški, a upravo je ta kilaža jedan od razloga savršenog upravljanja i toga što ovi modeli deluju toliko stameno i stabilno."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group