Tjunirani Kawasaki Ninja H2 napada McLaren 720S


Kada uparite supermotocikl i superautomobil, obično je dvotočkaš taj koji će odneti pobedu u svakom duelu na pravoj liniji...

Međutim, u nekim prethodnim snimcima, videli smo da slučaj može biti obrnut, kao onda kada na jednom autoputu u Portugalu moćni Audi model, u veoma riskantnoj vožnji i prilikom gustog dnevnog saobraćaja, ne dozvoljava dvojici japanskih nindži da mu umaknu.

Sa druge strane, ovaj Kawasaki Ninja H2 nije običen supermotocikl, dok je McLaren 720 S daleko od tipičnog superautomobila, tako da, slobodno možemo postaviti pitanje, ko je od njih brži?

Jedan motobloger - da dobro ste čuli, sada i to postoji - Do It With Dan, preuzeo je zadatak da stane na crtu sa svojim Ninja H2, moćnom McLaren 720S autombilu, u fabričkim specifikacijama.

Za sve koji ne znaju, Ninja H2 je jedan od najneverovatnijih supermotocikala ikada lansiranih, zahvaljujući njegovom četvorocilindričnom motoru u liniji i 998 cc. U standardnom pakovanju, ova mašina isporučuje 200 ks, ali ovaj posebni H2 dodatno je utezan i modifikovan, a za njega vlasnik tvrdi da razvija oko 250 ks, prilikom visokih brzina sa redukcijom usisa vazduha.

Radi poređenja, McLaren 720S gotovo da predstavlja reper na pravoj liniji, kada su u pitanju superautomobili trenutno. Zahvaljujući svom četvorolitarskom V8 motoru i niskoj kilaži, ovaj automobil je zamalo brz isto koliko i P1 hiperautomobil.

Tokom trka jedan na jedan, organizovanih pri startu sa velikim brzinama, dve mašine su neverovatno bilzu jedna drugoj i na kraju završavaju nadmetanje sa samo nekoliko desetina centimetara jedna od druge, pri svakom pokušaju.

Vredi napomenuti da je ovo odmeravanje snaga organizovano na javnim putevima, što je itekako opasnija stvar od svakog nadmetanja na stazi, ali upravo to čini ovaj video još interesantnijim za gledanje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group