Tiha večernja vožnja Jaguar I-Pace modela u Monaku

Više slika

Više slika

Svako može voziti normalno ulicama Monte Karla tokom većeg dela godine...

Međutim, dođe vreme nekog od glavnih trkačkih događaja, nalik - Monte Carlo Rally, Monaco Grand Prix, Historic Grand Prix ili Monaco ePrix trkama, kada ceo ovaj grad izgleda kao pod opsadom i sve se zatvara u najkraćem mogućem roku, a lokalna policija istovremeno može postati prilično nezgodna.

Tako da, jedno od najboljih rešenja, kako biste uživali u poznatim ulicama i pretvarati se da ste veliki Ajrton Sena, jeste da ostanete potpuno tihi.

Doduše, kako biste čitavo iskustvo učinili daleko realističnijim, takođe vam je potrebno nešto što poseduje dobru zalihu performansi. Nešto nalik novom Jaguar I-Pace, na primer.

Poslednji dodatak britanskog proizvođača jeste njegov treći krosover, nakon F-Pace i E-Pace modela, ali je ujedno i prvi potpuno električni automobil. Uprkos tome što je u pitanju potpuno električno vozilo, performanse su nešto što mu nikako ne nedostaje. Baterijama napajan I-Pace poseduje dva električna motora i litijum-jonsko pakovanje ćelija od 90-kWh. Zajedno, ova dva agregata proizvode kombinovanih 395 ks i 700 Nm obrtnog momenta, ubrzavajući sva četiri točka do stotke iz mesta za ravno četiri sekunde.

Električni krosover je tek nedavno ugledao svtlost dana, a inače formira bazu nove podrške njegovom timu u Formula E takmičenju, u kome je Jaguar neizostavan deo.

Upravo iz ovog razloga, kompanija Jaguar je izvezla svoj novi I-Pace na ulice ove glamurozne mediteranske enklave u kasnu večernju vožnju, u sitne sate i gluvo doba noći.

Na svu sreću, Britanci su poneli i nekoliko kamera sa sobom, kako bi na pravi način ovekovečili svoje iskustvo i podelili ga sa nama putem interneta, u fino poliranim kratkim klipovima i gotovo dva minuta događaja uhvaćenih iza kulisa, u kojima možete uživati odmah ispod ovog teksta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group