Svi modeli odbijeni u prvom filmu Fast and the Furious

Imena kao što su Mitsubishi Eclipse i Toyota Supra, predstavljaju samo neka koja je originalno izdanje franšize The Fast and the Furious iz 2001. godine nije uključilo prilikom izbora četvorotočkaša...

Međutim, ovo je samo mali deo automobila koji na kraju ipak nisu dobili svoje kadrove, kako tehnički direktor ranijih filmova, Kreg Liberman, naglašava u videu pripremljenom nakon teksta.

Pre svega, originalni film fokusiran je na tjunirane automobile i producenti su jedino želeli one koji su bili dostupni u SAD tokom snimanja. Ovo je potpuno izuzelo JDM modele, retke američke automobile i superautomobile poznatih svetskih proizvođača, praveći ustupak samo po pitanju Dodge Charger verzije Dominika Toreta, kako bi u sledećim nastavcima ovo restrikciono pravilo bilo postepeno popuštano.

Brojni automobili koji su zadovoljavali sva pravila svejedno nisu dobila svoj deo kolača, a neki od modela koje su producenti odbili bili su Volkswagen Beetle, Mazda MX-5 Miata i BMW Z3 uz izgovor da nisu dovoljno muževni, pre svega. Liberman je naveo da su i kabrioleti uglavnom izbegavani jer je daleko teže sakriti lice vozača kaskadera, dodajući primer u kome je Honda S2000 Džonija Trana gotovo uvek vožena sa podignutim mekim krovom.

Scenario originalno poseduje Brajana Okonora koji vozi Mitsubishi 3000GT, zatim prelazi u Eclipse model. Međutim, ni jedan od pomenutih modifikovanih automobila, predstavljenih na kastingu, nije uspeo da imresionira oštru kritiku, dok je Supra bila bolji izbor od njih zbog svog velikog pokretnog krova, potrebnog radi kasnijih scena i trka koje uključuju kamione.

Toreto je uvek vozio FD Mazda RX-7 model, ali ostali članovi njegove ekipe mogli su da završe sa potpuno drugačijim automobilima. Inicijalna ideja za Vinsa uključivala je Toyota MR2, Lexus GS i Honda Prelude linije, ali je umesto njih izabrano Libermanovo lično vozilo, Nissan Maxima. Sa druge strane, Leon je od prvoplaniranog Toyota Celica automobila na kraju došao do R33 Nissan Skyline GT-R modela.

Originalni scenario takođe je naveo i jednu Ford Mustang jedinicu kao opciju Tranovog automobila - što nije imalo nikakvog smisla u filmu o tjuniranim automobili ma - ali je do promene pre svega došlo zbog želje producenata da vide u akciji modifikovoani S2000 koji im se daleko više svideo.

N.Đ.

Izvor: Motor Authority

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group