Skupocena Toyota ili Rolls-Royce u nešto skromnijem formatu

Više slika

Više slika

Kompanija Toyota nedavno je predstavila svoj model Century, tačnije nekoliko nedelja ranije, otkrivajući novi automobil svoje luksuzne sedan linije, po prvi put nakon dve decenije...

Sa cenom koja se približava cifri od 180.000 dolara, nama ostaje da se pitamo da li ovo može biti prodavano kao Toyota ili, recimo, Lexus. Međutim, nakon posmatranja ovog videa koji izbliza proučava čudni automobil, kompletiran retkim uvidom u sve što kupce očekuje u enterijeru putničke kabine, deluje da je ovo daleko manje našminkana linija Avalon, a ipak, nešto više deminutiv nečega što bi kreirao Rolls-Royce.

Stvoren sa japanskim kapitenima industrije na umu, vladinim zvaničnicima i članovima imperijalne kaste, Toyota Century model predstavlja luksuz u punom smislu reči, nešto više potcenjen nego što bi se drugačije moglo očekivati.

210 inča dugačka šasija opremljena je dosta konzervativnom karoserijom, koja svoje postojanje ne zasniva na atraktivnosti i privlačenju novih kupaca, već odražavanju standardnih srećnim. Običnim smrticima na ulici, ovo ne bi delovao kao potpuno nov model, osim ukoliko ne bi dobro izoštrili vid i primetili nove točkove ili videli ovaj odmah do odlazećeg modela.

Ispod ove rezervisane spoljašnjosti, doduše, novi JDM kompanije Toyota predstavlja daleko tehnološki napredniji model od trenutne verzije, koju menja. Dodatno, tu je i novi hibridni pogonski sklop za bolju i lepšu vožnju, sastavljen od petolitarske V8 jedinice i električnog motra, sa nikl-metalnim baterijama, radi kombinovanih 425 ks. Ovaj sistem zamenio je V12 motor poslednje varijante ovog modela.

Na kraju samo ostaje nedoumica, da li bi, na primer, kada bi se ubrajali u povlašćeni sloj i jezgro elite u Japanu, radije izabrali novi Century, kao model potcenjene elegancije i luksuza ili bi se opredelili za nešto što u svkom smislu izražava i naglašava naš socijalno ekonomski status.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group