Scuderia Ferrari vozači za volanom Giulia QV A modela


Sa strane sve šale koje se zbijaju na račun nekih prethodnih linija kompanije Alfa Romeo, njihovi automobili su uvek u samom vrhu industrije...

Uprkos sitnim kvarovima koji su izbijali tu i tamo, nikada nismo prestali da budemo opčinjeni italijanskim modelima koji nemaju premca u polju dizajna.

Poslednjih godina, kompanija Alfa Romeo veoma je dobro opipala puls tržišta i napravila nekoliko izvanrednih poteza koji su joj vratili status kakav je uvek imala i postavili njene modele u sferu superautomoibla.

Kada nekoga kao što su Sebastijan Fetel i njegov timski kolega Kimi Raikonen postavite za volan sportskog sedan automobila sa preko 500 ks i pogonom na zadnjoj osovini, stvari postaju više nego zabavne.

Četvorostrukom šampionu Formula 1 takmičenja, Sebastijanu Fetelu i Kimiju Raikonenu koji je jedanput osvajao titulu najbžeg cirkusa, na test stazi kompanije Alfa Romeo pridružio se treći vozač ekipe Ferrari Antonio Giovanazi, gde se ovaj trio veoma dobro zabavio uživajući u mogućnosti vožnje novog modela Giulia Quadrifoglio.

Ljubitelji F1 šampionata bili su zadivljeni činjenicom da se Kimi Raikonen čak i smešio nakon vožnje italijankog sedan modela. Ovo je verovatno bio slučaj zbog predivnih ulazaka u krivinu uparenih sa moćnim twin turbo V6 motorom Giula QV automobila zapremine 2,9 litara.

Pored 503 ks, Giulia QV takođe poseduje i 600 Nm obrtnog momenta, koji su zajedno dovoljni za ispaljivanje modela do 100 km/h za samo 3,9 sekundi, pre nego što ga konačno ubrzaju do 307 km/h.

Mnoge kritike su istakle da nova Giulia linija modela može da se poredi, ali u određenim aspektima, čak i nadmaši, automobile kao što su Mercedes-AMG C63 S ili BMW M3. Ovo znači da, svako ko traži neverovatno brzu mašinu sa četvoro vrata i relativno kompaktnim dimenzijama može da isprati Sebastijana i Kimija koji će voditi njihov put.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group