Rimac Concept i Bugatti Veyron zajedno na stazi

Kako bi pokazali sposobnosti svog električnog hiperautomobila, ljudi iz kompanije Rimac odlaze sa hrvatske obale u komšiluk kako bi svoj Concept_One uporedili sa moćnim Bugatti Veyron modelom.

Iako smo već znali da je Concept_One veoma brz automobil, na snimku koji nam ističe sve njegove mogućnosti na ulici i koliko može biti prijateljski nasklonjen prema svojim korisnicima, a nedavno su dva evropska hiperautomobila zajedno postavljena na stazu kako bi se videlo kakvi su kada se odvedu do krajnjih granica.

Očigledno je da Veyron nikada nije dizajniran kao trkački automobil i umesto toga on je drumska krstarica velikih brzina. Nevezano sa tim, ovaj model je sposoban da dostigne velike brzine na krugu, iako mu možda nedostaju određene uzbudljive upravljačke karakteristike najboljih trkača koji su prilagođeni uličnoj vožnji.

Što se tiče modela Concept_One, najinteresantnije detalje predstavljaju njegovi napredni sistemi vektora obrtnog momenta i kontrole proklizavanja, koji mogu biti podešeni tako da automobil glatko uđe u krivinu sa bočne strane uprkos pogonu na sva četiri točka i neverovatnim nivoima pritiska koje može dostići.

Za sada nije tačno poznato koliko je jedinica Concept-One hiperautomobila isporučeno kupcima, ali je jako teško poreći impresivan dizajn i performanse od kojih zastaje dah.

N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group