Posmatrajte kako McLaren 720S krivi prostor i vreme


Osim ukoliko niste živeli ispod kamena poslednjih osamnaest meseci, verovatno znate da je McLaren 720S munjevito brza mašina...

Zapravo, toliko brza da može naterati daleko moćnije i skuplje hiperautomobile da daju sve od sebe kako bi ga sustigli. Jedan od ključnih razloga zbog kojih je ovaj model toliko uspešan i dobar leži ispod njegove karoserije. Superautomobil srednjeg motora poseduje četvorolitarski V8 motor sa dva turbo punjenja, radi maksimalnih 710 ks i 770+ Nm obrtnog momenta.

Ovo je dosta snage, ali ponavljani dino testovi otkrili su da je McLaren bio prilično konzervativan kada je objavljivao cifre performansi svog modela 720S. Određeni testovi dokazali su da ova mašina zapravo poseduje skoro 800 ks, odnosno moć koja značajno zasenjuje one njegovih glavnih rivala.

Zbog ove neverovatne moći, ali i najsavšenije aerodinamike u autoindustriji, automobil može ubrzati u neverovatnom roku i poleteti do brutalnih cifri, baš kao što je vlasnik ovog plavog primerka otrkio.

Nakon što je seo u svoj automobil, vozač je zakucao gas i 3,2 sekunde kasnije leteo je sto kilometera na sat. Iako ovaj model može dostići pomenuto ubrzanje iz mesta za manje od tri sekunde, moramo imati u vidu da je ovaj čovek dostigao bez pomoći kontrole starta.

Od stotke na dalje, britanski superautomobil nastavlja da ubrzava kao vetar, a nakon 7,9 sekundi on je pokazao 200 km/h na satu. Za svega 18,2 sekunde, ovaj automobil dostiže možnih 300 km/h, dok je kasnije ubrzanje do maksimalnih 328 delovalo kao mačiji kašalj.

Iako ova linija britanskog brenda poseduje zvaničnu maksimalnu brzinu od 341 km/h, model koji vidimo na snimku ipak, nije stigao do nje ovom prilikom, ali deluje kao da poseduje dosta prostora i stiže do gotovo 330, što skrivene cifre Vokingovog čuda čini itekako realističnim.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group