Uživajte u zvuku malog Subaru Boxer motora na 12.000 obrtaja


Dok veliki, glomazni V8 motori poseduju svoj šarm, postoji nešto opijajuće vezano za motore malih kapaciteta koji proizvode zvuk malih Formula 1 agregata...

Među svim ljubiteljima proizvođača automobila Subaru i njihovih modela nalik EJ207 sa boxer motorima koji su toliko obožavani, jedna tjuning kompanija iz Australije rešila je da njihovo čedo prikaže u nekom drugom svetlu.

Ova firma se dokopala motora sa EJ serije sa četiri cilindra u ravni i transformisala ga novim internalama i Garrett GTW3884 turbopunjenjem. Sa ovim modifikacijama, motor je uspeo da izbaci maksimalnih 610 ks, međutim to nije najbolje od svega.

Najbojli element čitave priče vezane za ovu mašinu jeste njena mogućnost da izvuče neverovatnih 12.000 motornih rotacija u minutu. Nije jasno kako je ovaj tjuner uspeo da nasvira relativno mali motor na ovako visok nivo, a da i dalje ostane potpuno pouzdan, ali kreiran je kako bi postao zaista zastrašujuć pogonski sklop.

Zapravo, petostepeni manualni menjač matiran zajedno sa ovim motorom, donosi modelu 1994 Impreza LX mogućnost da ubrza do 225 km/h već u trećoj brzini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group