Pogledajte kako izgleda Rover koji je kreiran da se vozi po Marsu

Nasa se polako priprema za prvu ljudsku posetu Marsu, a izgleda da će glavno prevozno sredstvo po crvenoj planeti biti upravo ovaj rover...

Pre nekoliko godina, na Mars smo poslali prve robote i satelite koji su nam pokazali o kakvoj planeti je reč. Međutim, sada je došao trenutak da čovečanstvo učini sledeći veliki korak, a to je odlazak ljudi na na ovu susednu planetu.

NASA već uveliko radi na ovom projektu, a za odlazak na Mars pripremila je specijalno vozilo. Rover Mars je posebno dizjaniran kako bi se kretao po neravnom i peskovitom terenu crvene planete i zaista izgleda kao vozilo koje dolazi iz budućnosti. Mnogi ga porede sa Betmobilom, jer na prvi pogled na to zaista i liči, ali kreatori ovog vozila nas uveravaju da je ovo vozilo isključivo napravljeno za svemirske ekspedicije koje će nam pomoći da otkrijemo sve tajne Marsa.

Težina ovog vozila iznosi skoro 3 tone i iz NASA-e kažu da se on može kretati brzinom od 112Km/h. Ipak, ova brzina neće moći da se ostvari na Marsu jer je teren pretežno neravan i kamenit, tako da će se Rover kretati brzinom od 16-24 km/h.

Američki voditelj, Stiven Kolbert, imao je priliku da prvi sedne i provoza ovo vozilo, a njemu se pridružio i najpoznatiji astrofizičar, Nil Degrajs Tajson koji nam je objasnio šta će sve ovo vozilo moći da uradi.

Pogledajte video klip:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group