Oettinger predstavlja super VW Golf GTI TCR Germany Street

Worthersee 2018 događaj otvara svoja vrata, tako da možemo očekivati nekoliko različitih proizvoda VW grupacije, koja preuzima ključnu poziciju zajedno sa Golf GTI TCR modelom...

Međutim, drugi VW Golf GTI na steroidima, nastojaće da zaseni glavnu zvezdu nemačkog brenda, automobil tjuning kuće Oettinger, TCR Germany Street. Izložbeni automobil poseduje više snage od Golf R modela i nešto je bliži Audi RS3 i Mercedes-AMG A45 linijama, odnosno, kranjevima kompakt opsega.

Njegov tjunirani dvolitarski četvorocilindraš specijalno je prilagođen kako bi razvijao 355 ks i 470 Nm obrtnog momenta. Tjuning kompanija tvrdi da je ovaj automobil sada u mogućnosti da sprinta do stotke iz mesta za nešto više od pet sekundi, dok mu maksimalna brzina iznosi 274 km/h.

Najčudnije od svega jeste to, što je ovaj Golf zapravo sporiji od Golf R modela, kome je za isti zadatak potrebno 4,6 sekundi, kada je opremljen automatskim menjačem duplog kvačila.

Bilo kako bilo, kod tjuniranog TCR Germany Street modela, stvari se ne svode samo na performanse, jer on zapravo, poseduje izgled koji se uklapa sa njegovom snagom, u formi agresivne opreme za karoseriju. Njegovi paneli sada su širi za 80mm, u poređenju sa regularnom Golf GTI varijantom, a poseduje i nove usisnike vazduha, krovni spojler i opak difuzor, između ostalog.

Oettinger Golf GTI TCR Germany Street je dobio određene interesantne detalje, kao što je natpis „2 Fast 4 You?!“ na poklopcu gepeka. Odgovor tjuneru na ovo pitanje jasno glasi ne, nije previše brz, jer danas kupci mogu izabrati brže kompakte, koji dolaze u fabričkoj formi.

Kompanija Oettinger nudi svoja poboljšanja za sve modele GTI i R kreirane od 2013. do 2018. godine, odnosno trenutne generacije Golf linije. Svi zainteresovani mogu poručiti ovaj paket u segmentima ili za celokupno vozilo, ali pritom moraju kontaktirati Oettinger Sportsystems, Engstler Motorsport ili nekog od ovlašćenih dilera, sa početkom od sledećeg meseca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group