Nikada ne pretrčavajte stazu tokom trke


Razlog zbog kog postoji toliko mnogo bezbednosnih regulativa tokom trkačkih događaja, jeste da bi se zaštitili kako njegovi učesnici, tako i posmatrači.

U nekim slučajevima se i pored sve predostrožnosti loše stvari ipak dešavaju, i gotovo uvek njihov povod predstavlja ljudska greška.

Ovaj užasavajući incident se odigrao tokom motokros trke u Hondurasu, kada je stariji čovek pokušao da pređe preko staze u potpuno lošem momentu i bio udaren od strane motocikliste u punom zaletu. Kao što video prikazuje, nesrećnog čoveka je zatim pregazio drugi motorista, posle toga verovatno još dojica, što je izazvalo totalan haos i lančani sudar. Kada se prašina slegla i celo ludilo prestalo čovek je, na veliku žalost, proglašen mrtvim na licu mesta.

Što se tiče vozača koji su učestvovali u ovoj zastrašujućoj nesreći, oni su pretrpeli povrede različitog stepena, ali su bili veoma srećni što su izvukli žive glave, imajući u vidu brzine kojima su se kretali, okolnosti samog događaja i činjenice da za razliku od ostalih MotoGP trka, u ovoj ne postoji previše prostora da se motor jednostavno pusti da klizi u stranu ispod vas na zemljanoj traci.

Veoma je tragično to što se ovakavi tipovi incidenata i dalje dešavaju, kao i to da u nekim državama nisu dostignuti zadovoljavajući sigurnosni standardi koji bi sprečili tragedije slične ovoj. Ostajanje uz stazu je verovatno najbezbedniji način da se spreči bilo koji vid povređivanja, u slučaju da ste tamo u svojstvu posmatrača, a ne učesnika, ali vozači definitivno moraju da zaštite sebe u ovakvim tipovima situacija.  

Veoma je teško reći da li je bilo ko od učesnika udesa mogao uradi bilo šta, kako bi se izbeglo sve što se izdešavalo na stazi, ali se sa sigurnošću može tvrditi da gledalac nikako nije smeo da ni da pokuša ono što je na nesreću i uradio.

UPOZORENJE: Snimak koji sledi sadrži brutalne scene koje se mogu smatrati veoma uznemiravajućim.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group