Najluđe kolekcije automobila na Bliskom Istoku

Na Bliskom Istoku luksuz dobija sasvim novu dimenziju, pa smo često u prilici da vidimo neverovatne stvari koje ne postoje nigde drugde u svetu…

Upravo to je slučaj i sa kolekcijama automobila – mnoge od njih su zaista neverovatne, a popularni YouTuber effspot skoro je istaživao najintrigantnije od njih.

Prva kolekcija koja je predstavljena u njegovom novom videu u vlasništvu je Hamada bin Hamdana Al Nahijana, koji je takođe poznat kao Rainbow Sheiksh. Prema navodima, bogatstvo ovog šejka se procenjuje na 20 milijardi dolara, a on poseduje jednu od najinteresantnijih kolekcija četvorotočkaša na našoj planeti, kojom dominiraju brojne unikatne kreacije. Jedno od šeikovih vozila koje se vidi na snimku jeste slavni Dodge Power Wagon, koji je čak 64 puta veći od standardnog modela.

Ipak, nisu samo gigantski unikati u njegovom vlasništvu. Kako se ispostavilo, on je takođe veliki fan Mercedes-Benz modela i poseduje čitav niz klasičnih S-Class varijanti, pri čemu su mnoge prilagođene detaljima u bojama duge i zlatnim akcentima. Tu je takođe i veliki broj 500 SEL u nijansama plave, narandžaste, crvene, roze, žute i zelene.

Druga kolekcija pripada SBH Auto Gallery, koji se nalazi u Abu Dabiju. Kolekcija je zaista poznata i sastoji se od vrtoglavog niza modernih superautomobila i hiperautomobila, poput Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, LaFerrari, Maserati MC12, Ferrari Sergio, Lamborghini Reventon, McLaren P1, Mercedes-Benz SLR Stirling Moss, Ferrari Monza SP1, Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series, Bugatti EB 110 S, Ferrari Enzo, Ferrari 599 XX i možda našeg najomiljenijeg od svih pomenutih, Mercedes-Benz CLK GTR Roadster.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group