Može li novi Audi S3 dobiti deset godina staru RS3 verziju na pravcu

Sve vezano za autoindusriju menja se rapidno iz dana u dan, a kao jedan od primera ove pojave dolazi i nova gneracija Audi A3 Sportback modela...

Pomenuta linija predstavljena je prošlog leta i napaja je dvolitarski turbo letvorocilindrični benzinski mootor. Ova mašina stvara 310 ks i 400 Nm obrtnog momenta i dolazi uparena sedmostepenim S tronic menjačem sa kontrolom starta i pogonom na svim točkovima.

Audi Sport tvrdi da model iz ove linije može ubrzati do stotke iz mesta za 4,8 sekundi, što ga stavlja pola sekunde iza originalnog Lamborghini Gallardo. Nemački hečbek će ostati bez gasa na 250 km/h, što je identično ubrzanju starog RS3 Sportback modela, uprkos tome što je on stariji jednu deceniju i zahteva svega 4,6 sekundi kako bi sprintao do stotke iz mesta.

Stari RS3 koristi petocilindričnu turbo jedinicu brenda, zapremine 2,5 litara, sa 340 ks i 450 Nm obrtnog momenta, motor koji je ovaj model postavio na vrh kompakt segmenta pre nego što je Mercedes-AMG izbacio prvi A45 model 2013. godine, koji je tada imao 360 ks i 450 Nm obrtnog momenta. Na stranu Mercedes, ova dva Audi modela prilično su bliska, makar na papiru, što se tiče performansi i uprkos vremenskoj distanci, tako da glavno pitanje ostaje može li novi S3 dobiti staru RS3 liniju na pravcu?

Odgovor leži u snimku koji sledi nakon ovog članka, za čije je kreiranje bio zadužen Carwow, postavljajući dva modela jedan protiv drugog u nekoliko uzastopnih trka ubrzanja, iz pokreta i iz mesta, zaključujući izazov kočionim testom. Sve što možemo reći, a da ne pokvarimo doživljaj, jeste da su ove mašine prilično blizu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group