Može li nemački ponos pobediti moćni McLaren 720S

I vrapci na grani znaju da je McLaren 720S potpuna zver na pravoj liniji, tako da je postao apsolutni primat videti da li Porsche 911 GT2 RS može izaći na kraj sa njim...

Kako bismo saznali koji je automobil bolji, vozač Formula E šampionata, Danijel Abt dovezao je 720S i GT2 RS modele na praznu stazu kako bi se iz njih izvukao apsolutni maksimum. Iako vas konačni rezultat verovatno neće previše iznenaditi, video je sam po sebi veoma interesantan za gledanje.

U prvom pokušaju, Porsche je imao superiorniji start jer se 720S prilično borio da održi svoju snagu na asfaltu, vrteći se u prve dve brzine, pre nego što je konačno zalepio pneumaticima u trećoj. Međutim, do trenutka kada se to dogodilo, Porsche je već isprintao dosta ispred McLaren modela, koji je trebalo da ga sustigne.

Kako bi izjednačili svoje snage, vozači su odradili paljenje guma da bi ih zagrejali na oba modela, a nakon toga, McLaren je odskočio sa svoje linije i nastavio da vuče neverovatno dobro duž staze, ostavljajući Porsche u prašini. Tokom ove trke, McLaren mašina razvila je stotku za 3,46 sekundi, prelazeći razdaljinu od četristo metara za 10,6 sekundi i osamsto metara u roku od 16,18.

Ono što je u ovom slučaju najinteresantnije, jeste to što cifre ubrzanja Porsche modela nisu bila preterano iza onih koje je ostvario njegov rival, uprkos tome što deluje da je 720S pobedio komotno. Zapravo, Porsche je bio brži u ubrzanju do stotke, izvršavajući sprint za 3,38 sekundi, kompletirao je četristo metara u okviru od 10,82 i preleteo osamsto metara u vremenu od 16,57 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group