McLaren Senna izdominirao na Nurburgringu

Poznata nemačka staza još jednom je bila mesto za testiranje superautombila...

McLaren je još jednom dokazao da je Senna model pravo čudovište kada se nađe u rukama pravog i iskusnog vozača. Youtuber,Miša Šarodin dobio je piliku da provoza ovo čudo i pokazao nam šta McLaren može da nam ponudi kad ase njegova papučica gasa stisne do kraja.

Senna model je kreiran da bude ultimativni sportski automobil koji će vozaču pružiti maksimalno ubrzanje, adrenalinske šokove, ali i svu potrebnu bezbednost kako bi mogao da se vozi na javnim putevima. Najimpresivnija činjenica jeste ta da je ovo najlakši McLaren ikada i težak je samo 1198 kg. Napravljen je isključivo od karbonskih vlakana, što im omogućava da bude tako lagan, ali istovremeno i vrlo čvrst i otporan.

Aerodinamika je na vrhunskom nivou i McLaren se potrudio da ovaj automobil ima što manji otpor vetra. Zbog mnogobrojnih spojlera i vazdušnih difuzora, Senna model je neverovatno stabilan i precizan u krivinama, što će se izuzetno svideti vozačima koji imaju trkački duh.

Ispod haube se nalazi snažni 4.0 litarski V8 motor sa turbopunjačem koj je povezan sa sedmostepenim automatskim menjačem i koji proizvodi skoro 800 konjskih snaga, što znači da ćete imati i više snage nego što vam je potrebna na javnim putevima.

Pogledajte video i sami ćete videit koliko je ovaj automobil dominantan, moćan i brz.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group