McLaren 720S vrši egzorcizam nad Dodge Demon modelom


Možemo reći da, na papiru, Dodge Demon i McLaren 720S mogu biti upoređeni po performansama, posebno zbog mogućnosti koje poseduju na pravcu iz mesta i vremenu na 400 metara...

720S je poznat po tome što za prelazak četristo metara iz mrtvog starta zahteva ispod 10 sekundi, dok je Demon još brži, i potrebno mu je 9,65 kako bi prekrio isto rastojanje, sudeći prema kompaniji Dodge. Ovakve cifre ne mogu da izvuku čak ni Porsche 918 Spyder ili LaFerrari.

U ovom slučaju, međutim, ništa se ne svodi samo na to koliko je neki model brz sa linije.

Kako biste dobro zapeli iz pokreta i uništili svog protivnika, vi ćete se osloniti na odnos snage/težine i aerodinamičnosti svog modela, radije nego na obrtni momenat. U tom slučaju, stvari ne izgledaju baš najbolje za đavola.

Kako bi sve bilo još gore, McLaren 720S dugo je bio sumnjičen da poseduje više od „samo“ 720 ks, a sa vučnim koeficientom, na kome bi mu i ptice pozavidele, ovaj model se probija kroz vazduh sa superiornijom lakoćom u poređenju sa većinom modela, ako ne i svim automobilima koje smo do sada videli.

Na kraju, ovo će uvek biti brdska trka za Demon, posebno kada imamo u vidu da je 720S skinuo skalp protivnicima daleko moćnijim od Dodge modela, automobilima kao što su tjunirani 930 ks Nissan GT-R i par Lamborghini Huracan jedinica sa 900 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group