McLaren 720S do 325 na autobanu bez trunke znoja

McLaren je i dalje relativni novajlija u svetu super i hiperautomobila, ali novi modeli ovog brenda i dalje nastavljaju da pružaju neverovatne performanse koje ih smeštaju rame uz rame sa automobilima kompanija Lamborghini, Ferrari i Prosche...

Ne postoji bolji primer ovoga od McLaren 720S modela. Predstavljen pre oko 16 meseci, britanski superautomobil kreiran je kao direktni rival modelima Ferrari 488 GTB i Lamborghini Huracan, ali takođe, može da oduva obojicu na veoma zavidan način.

Kada poseduje dovoljno prostora, McLaren 720S može ubrzati do impresivnih 341 km/h. Iako video koji možemo videti ispod teksta ne prikazije ovu zver u svom maksimalnom izdanju, njegovo ubrzanje je prilično blizu ovoj granici, zaustavljajući se na oko 325 km/k, nakon što je munjevito stigao do cifre od 320 km/h. Pozicija kamere, sa druge strane, omogućuje nam osećaj kao da sedimo za volanom, tako da je snimak koji sledi definitivno vredan svakog svog minuta.

Ono što je verovatno najinteresantnije vezano za ovaj klip, nije samo maksimalna brzina koju ovaj superautomobil dostiže, već činjenica na koji način on uspeva da ubrza od ugrubo 155 do 250 km/h, kao da je neka prirodna sila, u zastrašujućem maniru i tempu, takoreći kriveći vreme i prostor na način koji dodaje brzinu o kom većina proizvodnih automobila može samo da sanja.

Tajno oružije ovog automobila, pored najnaprednije aerodinamike na svetu, trenutno, predstavlja ključ njegovih performansi i zasniva se na četvorolitarskom V8 motoru sa duplom turbinom. McLaren zvanično tvrdi da njegove jedinice stvaraju 710 ks, ali su određeni dino testovi pokazali da ova linija britanskog proizvođača prilazi daleko više cifri od 800 konja, što dodatno pomera 720S na lestvici i razdvajajući ga od 488 GTB, postavlja na teritoriju modela kao što su Ferrari 812 Superfast i Lamborghini Aventador S.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group