MX-5 Miata - najbolji roudster svih vremena

Mazda MX-5 poseduje jednu unikatnu karakteristiku koju bi svaki vlasnik automobila voleo da poseduje.


Ponekada je stvari najbolje održavati jednostavnim. Bilo da verujete da je Miata najbolji sportski automobil ikada napravljen ili mislite suprotno, nikako se ne može poreći činjenica da je Mazda MX-5 najbolje prodavani dvosed kabriolet svih vremena.

Ovaj podatak, uparen zajedno sa konstantnim kritikama, bilo dobrim ili onim drugim, renomiranih automobilskih novinara i vozača, tokom prethodnih godina, ukazuje na to da je Miata jedan od najboljih sportskih automobila za koje je svet ikada znao.

Nedavno je obavljena studija o tipičnim reakcijama koje ljudi imaju nakon vožnje ovog modela tokom samo jedne nedelje provedene sa japanskim sportakom, dok su rezultati ovog istraživanja bili potpuno neverovatni.

Upravljanje, balans i nabildovan motor sa direktnim ubrizgavanjem, kombinovan zajedno sa prelepim manualnim menjačem predstavljaju ključne sastojke koji formiraju jedan ukusan mali, sportski automobil.

Ali, pored svega ovoga postoji jedna specijalna karakteristika koja opisuje jednostavnost modela Miata bolje od bilo koje druge i to je njena mala potrošnja. Mazdu MX-5 njena masa i iskonsko vozačko iskustvo koje pruza definitivno izdvajaju od svih ostalih sportskih dvoseda.

Dizajn ovog automobila je verovatno jedina stavka koja polarizuje mišljenja ljudi, ali ako imamo u vidu da je prodato više od milion jedinica ovog modela, od njegovog debija 1989. godine, nameće se zaključak da je njegov stil izdržao test vremena i bez ikakve sumnje će nastaviti u tom trendu. Pogledajte snimak i uverite se sami.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group