Marija Šarapova i Mark Veber u Porsche 911 GT2 RS modelu


Bivši vozač Formula 1 šampionata, Mark Veber i teniski as, Marija Šarapova, nedavno su seli za volan žutog Porsche 911 GT2 RS modela, kako bi osetili svu njegovu moć, ali i smrtno uplašili jedno drugo...

Otkriven sredinom prošle godine, Porsche 911 GT2 RS za sada predstavlja najbrže ulično legalno vozilo poznate 911 linije i nosi Nurburgring Nordschleife rekord kruga proizvodnih automobila, sa vremenom od veličanstvenih od 6:47. Za gotovo svakoga ko poseduje vozačku dozvolu, RS nudi vanzemaljske performanse.

Međutim, za vozačkog eksperta, Marka Vebera, upravljanje jednim od ovakvih modela predstavlja samo još jedan radni dan.

Australijanac je igrao važnu ulogu u razvoju ovog automobila i veoma je dobro upoznat sa njegovim upravljanjem i performansama koje omogućuje. Radi poređenja, Marija Šarapova za upravljač ne donosi puno toga, osim ako ne računamo to što je vozila par opakih mašina tokom poslednjih nekoliko godina i trajanja njene uloge ambasadora nemačkog brenda.

Ispod haube Porsche 911 GT2 RS modela, nalazi se twin-turbo motor sa šest cilindara u ravni i 3,8 litara zapremine, dobar za 690 ks i 750 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor matiran je ekskluzivno na sedmostepeni automatski PDK menjač duplog kvačila, koji omogućuje automobilu da ubrza do stotke iz mesta za fantastičnih 2,8 sekundi. Sa dovoljno prostora, automobil može nastaviti da ubrzava sve dok ne dostigne maksimalni 340 km/h.

Ostale ključne komponente automobila uključuju zadnje upravljanje, zadnji diferencijal varijabilnog zaključavanja, različite ultra lake delove i specijalno kreiranu aerodinamičnu opremu za karoseriju.

Ostavljamo vas da uživate u lepoti poznate Ruskinje za volanom moćnog nemačkog automobila, ali i strahu koji je ova fatalna kombinacija ostavila duboko urezanog u Veberovoj duši.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group