Ćiribu ćiriba - za 20 sekundi nestade Mercedes


Moderno vreme donosi sve naprednije tehnologije, a u sferi računarskih tehnologija bistar um može pronaći rešenje za sve, posebno danas kada se sve oslanja na njih...

Lopovi postaju sve pametniji, ne, to nije ispravno, oni jednostavno koriste sve što im je pruženo kako bi usmerili u njima ispravnom smeru i osavremenjuju svoje tehnike. Ukoliko posedujete dobar ili razumno skup automobil, za koji želite da ostane takav, najpametnije bi bilo da investirate u garažu ili posedujete malu metalnu kutiju.

Deo sa garažom potpuno je očigledan, jer ovakav objekat može da postavi zaključana vrata između vašeg automobila i svakoga ko je zainteresovan da ga ukrade. Metalna kutija, sa druge strane, služi potpuno drugim svrhama – ona može blokirati signal poslat sa vaših ključeva.

Ovaj signal se u slučaju onoga ko zna znanje, klonira putem pojačala i potom šalje direktno na emiter postavljen blizu vašeg automobila. Kada se proces završi, emiter u suštini postaje ključ i zavarava celokupan sistem koji veruje da je pravi ključ zapravo u upotrebi.

Ovaj video nažalost, predstavlja savršen primer toga koliko je u stvari lako i bez buke ukrasti moderan automobil. Incident uhvaćen sigurnosnim kamerama, dogodio se u Velikoj Britaniji, a u njemu je kao plen lopova učestvovao, kako izgleda, novi model Mercedes-Benz C klase.

Ovim stručnjacima, bilo je potrebno oko deset sekundi kako bi pojačali signal ključeva i prebacili ga u svoj emiter, nakon čega su potrošili još deset kako bi zamenili mesta i odvezli automobil. Evo šta je vlasnik Mercedes modela imao da kaže:

„Sinoć mi je ukraden automobil. Svako ko poseduje sistem starta bez ključa, neka dobro proveri da li je dva puta pritisnuo dugme za zaključavanje ili postavio ključeve u metalnu kutiju. Prema svemu sudeći, ovaj postupak deaktivira ključ.“

Ovaj čovek je takođe pomenu da su lopovi bili u mogućnosti da deaktiviraju GPS praćenje njegovog modela, što znači da vlasti imaju veoma težak zadatak da ih uhvate.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group