Lotus proslavlja 70 godina kako najbolje ume

Više slika

Više slika

Kompanija Lutus proslavlja sedamdeset godina postojanja ove godine, a ovaj jubilej je nastao kada je Kolin Čapman kreirao Mark I, model baziran na Austin 7 šasiji, 1948. godine, tokom studiranja na Londonskom Univerzitetu...

Kompanija koju je ovaj čovek osnovao definitivno planira veliku proslavu kako bi ispratila priliku. Međutim, pre nego što se krene sa otvaranjem šampanjca i sečenjem torte, britanski proizvođač želi da se predstavi u stilu jubilarnog izdanja putem sportskih autmobila, po kojima je poznat.

Snimak napravljen na poznatom Hethel test trkalištu kompanije, predstavlja pozitivni festival dranja i cepanja guma, ispuštajući više dima od požara na deponiji. A uprkos tome što je prepun akcije kakav jeste, za njega tvorci ipak tvrde da ne poseduje bilo kakve specijalne efekte. Na videu možemo uživati u neverovatnim zvičnim i vizuelnim slastima koje stvara pedala gasa, ali daleko više momenata sa one druge, spoljne strane brave.

Uživajući u ovom, na žalost, veoma kratkom klipu, biće najbolje proveden minut vašeg dana, osim ukoliko ne izdžite i poželite da pogledate koji put ponovo. Doduše, ne ide da ga mi sada pokvarimo i kažemo vam kako se završava, ali svakako nije veliki problem, jer će vulkanizovana guma ispisati kompanijinu godišnjicu na vrelom asfaltu, što verovatno i ne biste zapazili zbog brzine kojom se sve odvija, tako da eto, problem rešen.

U skorijoj istoriji tokom ovih sedamdeset godina, kompanija Lotus nije bila bez velikih potresa, a njeni vlasnički prelazi, uspesi, dolasci i odlasci poznatih i iskusnih izvršnih direktora, nikao nisu mogli da prođu bez kontraverznosti. Bilo kako bilo, sa fondacijama Geely branda i povezivanjem sa sverastućim portfoliom britanskih i evropskih proizvođača automobila, Lotus može da se nada sledećim decenijama, makar još njih sedamdeset u stvaranju mašina sa najboljim upravljanjem koje novac može kupiti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group