Lotus Evora 400 - zvuk od koga zastaje dah


Lotus Evora 410 je možda nedavno, što se tiče snage, preuzela krunu od regularnog modela 400, ali ne postoje nikakve sumnje da je stariji automobil i dalje ovaploćenje surovog sportskog automobila sa neverovatnim pogonskim sklopom i prelepom šasijom.

Kao što i samo njeno ime sugeriše, Evora 400 proizvodi 400 ks i 410 Nm obrtnog momenta, uz pomoć V6 motora zapremine 3,5 litara sa turbo kompresorima, šmeštenog odmah iza putničke kabine. Kada je uparen sa 1.395 kg težine, ovaj motor ubrzava iz mesta do 100 km/h za lepih 4,1 sekundu i nastavlja da grabi dalje do svoje maksimalne brzine od 300 km/h.

Kao što ovaj kratki video i dokazuje, svi pomenuti elementi uparenih snaga kreiraju urlajući sportski automobil srednjeg motora, koji je veoma pogodan kako kućnim uslovima tako i trkačkoj stazi.

Ostale komponente koje čine model Evora 400 toliko sposobnim na stazi uključuju i njen diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, kao i komplet kompozitnih kočnica od 370 mm, koje predstavljaju delo AP Racing tima.

Uprkos svojoj opakoj prirodi perfektno podešenoj trkama, ovaj sportski automobil je savršeno prilagođen uličnoj upotrebi i ostaje iskonski rival modelu Porsche Cayman.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group