Lexus RC F uči Mercedes-AMG C63 S Coupe da nije sve u snazi

Po ciframa, Mercedes-AMG C 63 S Coupe bez ikakve sumnje predstavlja bržu mašinu od Lexus RC F modela, ali kako ova dva automobila zapravo stoje jedan protiv drugoga u različitim testovima na trkačkoj stazi?...

U poslednjem videu Motor publikacije snimljenom u Australiji, Mercedes-AMG C63 S Coupe model bio je postavljen na performansnim Michelin Pilot Super Sport gume, dok je njegov suparnik, Lexus RC F posedovao Michelin Pilot Sport 4S pneumatike, koji nisu preterano dobri po pitanju trkanja na suvim stazama, koliko u vlažnim uslovima.

Sa druge strane, tu je i snaga. Dok Lexus RC F poseduje petolitarski V8 motor unutrašnjeg sagorevanja, zadužen za stvaranje 472 ks i 535 Nm obrtnog momenta, četvorolitarska V8 jedinica duplog turbo punjenja S 63 S automobila stvara 503 ks i mnogo impresivnijih 700 Nm obrtnog momenta. Oba vozila ekskluzivno pokreće zadnja osovina.

U prvoj trci ubrzanja održanoj između dva modela, Lexus je bio u mogućnosti da prenese svoju snagu na asfalt daleko efikasnije od suparnika. Zapravo, nemački kupe se borio da održi prijanjanje na startu, omogućujući Lexux automobilu da pređe u vođstvo tokom sprinta. Iako je Mercedes-AMG krenuo da pristiže Lexus tokom trajanja trke, on ipak nije uspeo da ga stigne ili prestigne. Druga trka održana između ova dva automobila takođe je imala Lexus kao pobednika.

Tokom svojih testova, australijska automobilska publikacija zabeležila je najbolja ubrzanja od nule do sto u vremenima od 5,2 i 13,3 sekunde na četristo metara za model Lexus. Radi poređenja, Mercedes modelu bilo je potrebno 5,7 sekundi kako bi stigao do stotke i 13,6 sekundi kako bi prevalio razdaljinu od četristo metara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group