911 Speedster iz 1965. godine pretvoren u kabriolet

Iako je bio dosta puta obrađivan tokom godina, bez ikakve sumnje postoji određeni standard po pitanju dizajna modela Porsche 911 i toga kako se njegova šoferšajbna integriše u ikonični izgled.

Ali, šta bi bilo kada bi model bio opremljen mnogo strmijim vetrobranskim staklom? Ovo je nešto oko čega ne možemo, a da ne mozgamo kada gledamo ovaj rani model Elfan. Automobil koji vam predstavljamo jeste model iz 1965. godine i pripada početnim jedinicama koje su nastale u ranim danima celokupne linije. Iako je vozilo originalno napravljeno kao kupe, jedan vlasnik, u njihovom dugom nizu, odlučio se za proces konverzije kako bi predstavio svoje viđenje modela Speedster.

Umesto da ukloni šoferšajbnu, kako bi to Porsche učinio osamdesetih godina na svom 911 Speedster modelu, njegov vlasnik je u Mičigenu sastavio potpuno drugačiji koncept, u čemu mu je pomogla Mazda MX Miata, sa čistim zadnjim delom bez ikakvog krovnog mehahizma. Celokupan proces transformacije, koji je otpočeo farbanjem karoserije iz plave u crnu, izvršen je prilično grubo, ali može biti pohvaljen zbog svoje ispravnosti. Sa skoro 84.000 km na odometru, ovaj model definitivno može biti A klasa svake aukcijske prodaje.


N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group